banner32

Ticaret Bakanı Pekcan: “İşbirliği içerisinde çalışacağız.

Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu, yeni Ticaret Bakanı Pekcan’ı ziyaret etti. TMB Başkanı Yenigün, Pekcan’ın iş dünyasını yakından bilen bir isim olduğunu vurgulayarak, “Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinin ivme kazanması, Türk işgücü istihdamının artırılması için tüm çalışmalarda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Ticaret Bakanı Pekcan: “İşbirliği içerisinde çalışacağız.
Yeni Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a iş dünyasından ilk tebrik ziyaretini, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Yönetim Kurulu gerçekleştirdi.


Mithat Yenigün başkanlığındaki TMB heyeti, Bakan Pekcan’ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarı dileklerinde bulundu. Ziyarette Bakan Pekcan ile yurtdışı müteahhitlik hizmetlerine dair güncel gelişmeler ve son veriler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca başta fiyat farkı ve bekleyen ödemeler konuları olmak üzere, sektörün yurtiçinde yaşamakta olduğu önemli sorunların çözümü için kabinede kendisinden destek talep edildi.

Türk müteahhitlik sektörünün gelişimi için Bakan Pekcan ile bilgi alışverişinde bulunduklarını kaydeden Yenigün, “Küresel ekonomi ve inşaat sektörü zor bir dönemden geçiyor. Ziyaretimizde yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinin sorunlarını aktararak, zorlaşan rekabet ortamında Pazar payımızı artırabilmek için görüş ve önerilerimizi sunduk. Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri için çok önemli bir konuma sahip olan Eximbank’ın bugüne kadar vermiş olduğu destek için teşekkür ederek olanaklarının arttırılmasını talep ettik. İş dünyası olarak Sayın Pekcan’ın bu dönemde reel sektör tarafından en çok ihtiyaç duyulan iş süreçlerinin hızlandırılması ve ekonomide güven ortamının oluşturulması noktasında büyük katkılarda bulunacağından hiç şüphe duymuyoruz. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz” diye konuştu.

TMB Başkanı Mithat Yenigün, Pekcan’ın reel sektörü ve ticareti yakından bilen kıymetli bir iş insanı olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin en önemli yapısal sorunlarından cari açığı çözecek olan ihracatımızın artırılmasıdır. Bu açıdan çok önemli bir görev üstlenmiş olan Sayın Bakanımızın yanındayız ve yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinin ivme kazanması, Türk işgücü istihdamının artırılması için yapılacak tüm çalışmalarda da üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. Ticaret Bakanı Pekcan da görüşmede sektörü yakından tanıdığını ve sorunlarını bildiğini belirterek, “Önümüzdeki dönemde Türkiye Müteahhitler Birliği ile işbirliği içerisinde çalışacağız. Sektörün önünü açmak için her türlü desteğe hazırız” mesajını verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34