banner32

Meclis Üyeleri ilk toplantıda bir araya geldi

30 Mart 2014 de yapılan yerel yönetim seçimlerinden sonra Ak Parti Zeytinburnu Belediye meclisine 26,CHP ise 11 üye verdi. 7.Birleşim döneminin ilk meclis toplantısı bugün meclis salonunda yapıldı.

Meclis Üyeleri ilk toplantıda bir araya geldi
İlk iş görev taksimi oldu

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın’în başkanlık yaptığı meclis’te yapılan yoklama ile meclis üyeleri tanışmış oldu.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç 

Belediye başkanı Murat Aydın yaptığı açılış konuşması ile şunları söyledi “Dördüncü kez belediye başkanı olarak seçildiğim için rabbime sonsuz kereler şükrediyorum. Beni bu göreve dört kez üst üste layık gören Zeytinburnu halkı da çok çok teşekkür ederim “dedi.

Başkan konuşmasında İlk dönem belediye başkanı Dr.Muzaffer Çavuşoğlu, ikinci dönem belediye başkanı Hasan Yılmaz ve 3.dönem belediye başkanı Dr.Adil Emecan’a sağlıklı ve uzun ömürler diledi. Aydın ilçemizin nüfusu 300 bin civarında. Ben dahil Belediyeyi yönetecek 38 kişi içinde yer almak büyük bir şans olduğunu ifade etti.

Görev taksimi yapıldı

Meclis 1.başkan vekilliğine Cemal Merdan seçildi. Ak Partiden , Divan katipliklerine Mehmet Şirin Çelik, Cüneyt Tezcan,Emin Yüce ve Ayşegül Eyibil,CHP’den de Satılmış Oral,Düzgün Kaya,Ercan Çelik ve Saadettin Uluğbay seçildi.

Ak Partinin Encümen üyeleri ,Yunus Gülmek, Fikret Tuncer,Metin Develi den oluştu. CHP’nin üyeleri de Selamettin Yeniyol, Düzgün Kaya,ve Ercan Çelik’den meydana geldi.

Ak Parti’nin imar Komisyonu üyeleri,Semih Demirci,Mehmet Zafer Alsaç,Adem Uluocak ve Mahmut Şengül ,CHP.nin üyesi ise Esin Hacıalioğlu oldu.

Ak Parti Bütçe komisyonu üyeleri,Müberra İnal Arslan,Yunus Gülmek,Sami Yapar, Mehmet Şirin Çelik den oluştu CHP adayı ise Düzgün Kaya oldu.

Ak Parti’nin Hukuk Komisyonu üyeleri , Av.Saffet  Öz,Av.Havvanur Yurtsever,Kadir Erbasan ve Abdülhakim Kaya’dan olutlu. CHP adayı ise Osman Genç oldu.

Ak Parti tarife komisyon üyeleri, Cahit Bayram,Emin Yüce,Metin Develi ve Hasan Hüseyin Keser’den oluşurken CHP adayı ise Satılmış Oral oldu.

Ak Partri’nin Engelliler ve insan hakları komisyonu üyeleri de ,Yunus Gülmek,Fikret Tuncer ,Hasan Hüseyin Keser ve Fatma Yazıcı’dan oluştu.CHP adayı ise Ercan Çelik oldu.

Ak Parti’nin Affet komisyonu ise M.Zafer AlsaçSemih Demirci, Abdülhakim Kaya ve Sami Yapardan oluştu CHP adayı ise Satımlı Oral oldu.  

Ak parti’nin kültür ve Turizm Komisyonu üyeleri Fatma Yazıcı,Ayşegül Eyibil,Bilal Akgül ve Mehmet Şirin Çelik’ten oluştu.CHP’nin adayı ise Saadettin Uluğbay oldu.

Ak Parti Eğitim ve Spor Komisyonu üyeleri ,Cüneyt Tezcan,Fatma Balcı, Fevzi Altuğ ve Bilal Akgül’den oluşurken CHP adayı ise Selamettin Yeniyol oldu.

Ak Parti’nin Marmara Belediyeler birliği üyesi ise Fevzi Altuğ ,Ayşegül Eyibil,Sami Yapar ve Bilal Akgül’den oluşurken CHP Özgür Aydın’ı üye olarak verdi.

Tarihi Kentler birliği üyesi ise Abdülhakim Kaya ve Emin Yüce oldu.

Türk Dünyası belediyeler birliği üyeliğine de Av.Havvanur Yurtsever ve Mahmut Şengül Seçildi.

Yeni dönemin ilçeye hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34