banner32

Kalp Kıran Aday Değil,Yapan Seçimi Kazanır !...

İstanbul seçmeni kendisini ayrıştıran,dışlayan fikrine değer vermeyen adaya değil kendisini ayrıştırmayan önemseyen adayların sözlerine daha çok önem veriyor.

Kalp Kıran Aday Değil,Yapan Seçimi Kazanır !...
Cumhurbaşkanı Erdoğan yıllardır cadde ve sokakları altın kaplama yapsanız bile gönülleri yapamadıktan sonra bu çalışmalar işe yaramaz diyordu...   

Türkiye de semenin nabzını en iyi tutan siyasilerin başında hiç şüphe yok ki Recep Tayyip Erdoğan gelir. Erdoğan'ın yıllardır adeta 31 Mart Akşamı İstanbul için yaşanacak sonucu tahmin ediyormuş gibi sürekli teşkilatını uyarmasına rağmen teşkilat AK PARTİ'nin yağtığı yatırımlara güvenerek bizim adayımız olan Binali Yıldırım'ı sandıkta açık ara farkla seçimi alacak  algısına çok ama çok güvenmişti.

Ancak 2014 mahalli idareler seçiminde Ak Parti adayı Kadir Topbaş CHP adayı Mustafa Sarıgül'e 700 Bin'e yakın oy farkı ile seçimi kazanırken 31 Mart 2019 seçiminde CHP adayı İmamoğlu 29 bin oy ile Ak Parti adayı Binali Yıldırım'ın önüne geçmişti.

Yapılan itirazlar sonucu geçersiz oylar bir kez daha sayıldıktan sonra İmamoğlu'nun farkı 14 bin oya kadar düşmüştü.

Bu durum Erdoğan'ın sürekli teşkilatlarına yaptığınız hizmetler tek başına işe  yaramaz sözünü doğrulattı.   

Ben istedim olacak diyen aday artık muteber değil ...

Seçmenin kendisini özgür şekilde ifade etmesine imkan sağlayan YOUTUBE kanalları var iken artık artık A HABER ve HALK TV gibi sadece bir partinin bülteni gibi yayın yapan televizyon kanallarının yayınlarına toplumun genelinin itibar etmediği açıkça görülüyor.

Yayın mecraları belli partilerin veya grupların değil halkın haber alma kanalları olmalıdır.  

Sokak Röportajlarında seçmenin en çok şikayet ettiği konular neler ?

Siyasi Sokak Röportajlarının ilk ve en çok aranılan kanalı İstanbul Times Tv Özel YouTube kanalı olarak İstanbul'un bütün ilçelerinde yaptığımız sokak röportajlarında halkın en çok üstünde durduğu konu hiç hüphe yok ki son yıllardır iktidar partisi mensuplarının yaptığı açıklamalarda bir çok idareci'nin kendisini ayrıştırdığını düşündüğünü söylemesi öne çıkan en önemli konu olarak röportajlarımıza yansıyor.

"İnsanoğlu her şeyi af eder ama adam yerine konulmamayı asla"

Genel olarak insanoğlu idarecilerin kendi talep ve isteklerine uygun hareket etmesini bekler.

Bu istek de gayet makul ve mantıklı bir taleptir. Çünkü demokrasilerde patron halktır ve patronun taleplerine uygun hareket etmesi,hakın adına iş görmeye belli bir süre için yetki verilen siyasi seçilmişler halkın patronu gibi hareket ederlerse halk ilk seçimde onlara güle güle der.

31 Mart 2019 seçilerinde Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım Başbakanlık modundan inip İBB adayı gibi hareket etmediği için 2014 seçiminde AK PARTİ 700 bin'e yakın oy ile önde iken bu seçimde 14 bin oy geriye düşmesinin bir çok nedeni var ama en önemli nedeni AK PARTİ'nin gönül belediyeciliği söylemenin İstanbul için uygulayamadığını bizler yayın grubu olarak 31 Mart seçiminden önce defalarca gündeme getirdik.

Ak Partide 31 Mart Öncesi yapılan bir çok hata yok ama yine ciddi eksiklikler var

AK PARTİ adayı Binali Yıldırım 31 Mart seçimi öncesi yaptığı  bir çok hatayı 23 Haziran öncesi bırakığını herkes gibi bizde görüyoruz.

Ancak bu düzelmeler tek başına  seçimi almak için yeterli değil.

İstanbul'un 39 ilçesinde sokak röportajları yapan iki etkili YOUTUBE kanalına sahip olmamıza rağmen henüz Binali Yıldırım'ın ekibinden bu mecranın önemini anlatabilmiş değiliz.

23 Haziran 2019 seçimlerine sadece 16 gün var hangi aday bütün mecraları doğru ve yerinde kullanırsa bir adım öne geçer...

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34