banner32

İstanbul'un 562. Fetih yıl dönümüne görkemli kutlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katıldığı Yenikapı'daki AK Parti Fetih Şöleni oldukça görkemli geçti.İstanbul'un fethinin 562'nci yılı dolayısıyla Yenikapı'da düzenlenen Fetih Şöleni, 562 kişilik mehter takımının gösterisiyle başladı.

İstanbul'un 562. Fetih yıl dönümüne görkemli kutlama
 AK PARTİ TEŞKİLATLARI 7 HAZİRAN'A KİLİTLENDİ

Ak Parti İstanbul Yenikapımitingi ile zirve yaptı . İstanbul'un fethinin 562'nci yılı dolayısıyla düzenlenen Fetih Şöleni, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda yapıldı. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a alana gelişinde yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Eşiyle sahneye çıkan Erdoğan da vatandaşları selamladı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

"Yeniden diriliş, yeniden yükseliş ve yeni Türkiye için fethin 562. yılında Yenikapı'da buluşuyoruz" sloganıyla düzenlenen kutlamalar için vatandaşlar, özellikle Zeytinburnu ve sahil yolundan, toplu taşıma araçları ve vapurlarla etkinlik alanına geldi. Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını taşıyan vatandaşlar, alana 120 kapıdan giriş yaptı. Alanda sanatçı ve Ak Parti İstanbul milletvekili adayı Uğur Işılak'ın sözlerini yazdığı "Recep Tayyip Erdoğan" şarkısı çalındı..

ERDOĞAN EŞİ VE TORUNUYLA GELDİ

Yenikapı şölen alanına bugün 2 milyon kişinin geldiği ifade ediliyor.Erdoğan, şölen alanına eşi ve torunlarıyla geldi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK POSTERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun Guinness rekorları arasına giren 4 bin 709 metrekarelik posteri dün alanda 100 kişi tarafından açıldı. FİNALDE 'HÜCUM MARŞI' 562 kişilik mehter takımı 100 metreye 18 metre boyutlarıyla bugüne kadar Türkiye'de kurulan en büyük sahnede yer alacak. Yaklaşık yarım saat olmak üzere üç tur halinde gösterisini yaptı.Ekip, gösterinin finalinde Hücum Marşı'nı çaldı.

AYASOFYA'DA EZAN SESİ

AK Parti'nin, İstanbul'un fethinin yıldönümü için hazırladığı Ayasofya temalı Reklam filmi yayınlandı. İstanbul manzaralarıyla hazırlanan filmde, görüntüler fethin güzergahı ile izleyiciye aktarılıyor. Fatih Sultan Mehmet'in fethin ardından camiye dönüştürdüğü Ayasofya'nın şerefelerinden ise müezzinler ezan okuyor. Filmin sonunda da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "İstanbul'un fatihi Fatih Sultan Mehmet Han'a selam olsun. Fethin 562. yılı kutlu olsun" ifadeleri yer alıyor.

'İSTANBUL BİZE EMANET'

Osmanlı Devleti'ni imparatorluk haline getiren İstanbul'un fethinin 562'nci yılına ilişkin kutlama dün başladı. 29 Mayıs 1453'te gerçekleşen fetih nedeniyle bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fatih Sultan Mehmet ve kahraman askerlerinin bizlere emaneti olan İstanbul, ülkemizin iş, finans, ticaret, sanat ve kültür merkezi olarak günümüzde de gelişmesini sürdürmekte, dünyanın en gözde şehirleri arasında yer almaktadır" dedi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34