banner32

HDP Mitinginde Türk bayrakları dalgalandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Büyük İstanbul Mitingini yüz binlerce kişinin katılımı ile Kazlıçeşme meydanında yaptı.Türk bayraklarını basın mensuplarına gösteren HDP yöneticileri gördüğünüz gibi bizim Türk bayrağı ile hiç bir sorunumuz yok diyerek kardeşliği ancak kendilerinin kuracaklarını söylediler.

HDP Mitinginde Türk bayrakları dalgalandı
 Düz ovada siyaset imkanı verilince Türk bayrağı ile sorun yok



Yılarca Doğu'da Türk Bayrağı kullanılarak bölge halkına zulmeden bazı kamu görevlilerinden dolayı bölge insanı bazı simgelere karşı önyargılı bakabiliyordu. Ancak Barış süreci ile siyasi çalışmanın önü açılınca HDP nin İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme’de yaptığı Büyük İnsanlık Mitinginden Türk  bayrakları da alanı süsledi.



Zeytinburnu Times Haber Merkezi



Kalabalık Ak Parti Kazlıçeşme mitinglerini aratmadı



Maltepe ve Yenikapı Miting alanı yapılmadan önce İstanbul’un en büyük miting alanı olan Kazlıçeşme HDP mitingine ev sahipliği yaptı.  İstanbul’da belediyesi olmayan HDP’lilerin kendi imkanları ile alanı tıklım tıklım doldurmaları bu miting kamu kaynakları kullanılarak insanlar bindirilmiş kıtalar şeklinde yığdırılmadı yorumlarına neden oldu. HDP İstanbul eş il başkanı Cesim Soylu ve bayan eş il başkanı halkı selamlayan bir konuşma yaptı. Daha sonra İstanbul 1.2 ve 3 Bölge Milletvekilleri sahneye davet edildi. İçlerinden Garo Paylan,Hüda Kaya başta olmak üzere  11 Milletvekilli de birer selamlama konuşması yaptı.



Mitingin pankatları da HDP gibi çok renkliydi…



“Devrimci kediler trafoları koruyacak sen merak etme Selhedin” “Eski sevgilime söyledim HDP ye oy verecek oğlunun adını da Selahattin koyacak” “Dızo seni başkan yaptırmayacğız” “Paçaları sıvayın baraj taştı” “Sandıkta Aslan var pışte,pışşt Dızo”



Demirtaş Hepimiz kardeşiz oyuna gelmeyin dedi



HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş Kazlıçeşme'de yapılan İstanbul Büyük İnsanlık mitingine eşi ile birlilte platforma çıkarak yüzbinlerce partiliyi selamladaı. Burada çok olumlu bir dil kullanan Demirtaş Yenikapı da miting yapan Ak Partililere de seam gönderdi.  Demirtaş,partililerine seçime sadece bir hafta kaldı oyuna gelmeyin mesajı verdi  Kazlıçeşme meydanından ki yüzbinlerce partiliyi bir arada gören Demirtaş çok duygulu bir ses tonu ile en yapıcı konuşmalarından birisini yaptı. Seçmene yönelik siz diğer partilere oy verecek kişiler ile rakip ve düşman değilsiniz.Biz genel başkanlar ve parti üst düzeyi siyaset yapıyoruz. Sakın ha sakın seçim geçe çek ama dostluk,   komşuluk ve arkadaşlık devam edecek.Hiç bir can milletvekili olmaktan daha önemsiz değil. Bir kaç kilometre ötede  AKP de miting yapıyor.Her parti yapsın çalışmasını bir hafta sonra son sözünüzü sandıkta siz söyleyeceksiniz  dedi.  Alanda çok sayıda genç vardı



Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner HDP Mitingi ile alakalı şunları söyledi



"2002-2006 Ak Parti Zeytinburnu'nda ilçe yönetim kurulu üyeliği ve ilçe başkan yardımcılığı yaptım. Mart 2004 yerel yönetim seçimleri öncesi Kazlıçeşme'de yapılan Ak Parti mitinginin tertip komitesi üyesi idim. Ak Partinin kuruluşundan  bu güne kadar yapılan bütün mitinglerine katıldım. Bugüne kadar alanları Ak Parti kadar dolduran başka bir parti görmemiştim. Ancak HDP'nin 7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesi 30 Mayıs 2015 tarihinde Zeytinburnu Kazlıçeşme meydanında yaptığı Mitinge katılan insan sayısı Ak Parti mitinglerinden kesinlikle az değildi" dedi. Çetiner sözlerini şu şekilde tamamladı."HDP Mitinginde gençlerin çoğunlukta olması ve kitlenin meclise girme konusunda gösterdiği heyecan Recep Tayyip Erdoğan' ın 1994 de İBB adayı olduğu zaman Refah Partisindeki heyecan ve şevkin aynısı bugün HDP'lilerde var diyen Çetiner bu heyecan sandığa yansırsa baraj sorun olmayacak gibi görünüyor" dedi.



Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34