banner32

Doğan’ın PKK Gafı Fazlıoğlu ve Emecan’ı zorda bıraktı

Gazetemizin ve Zeytinburnu kitabının yazarı Sarı basın kartı sahibi Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner CHP İlçe Başkanı Metin Doğan'ın Doğu ve Güneydoğuluları toptan PKK ile özdeşleştirmesini tahlil etiği bir makale yazdı.İşte o makale.

Doğan’ın PKK Gafı Fazlıoğlu ve Emecan’ı zorda bıraktı
CHP Zeytinburnu ilçe örgütünde Mimar Mustafa Fazlıoğlu’nun  yaptığı çizimler ve başkan olması halinde uygulayacağı çalışmalarını halk ile paylaşması anlamlı ve güzel.

Bu çalışmalarının ne kadarını yapar ne kadarını yapamaz bilinmez ama en azında böyle bir hayali ve projesi olması önemsenmeli ve ben önemsiyorum.

Metin Doğan’ın kısa bir süre önce Telsiz Mahallesi Giresun Çakraklılar derneğinde Ak Parti’nin meclis üyesi listesinde seçilebilecek yerde 9 tane Doğu ve Güneydoğu adayının  olmasını eleştirerek acaba ''PKK''  ''AKP'' aracılığı ile belediye meclisine mi girmek istiyor sözünden sonra bir çok kişi ile Sayın Doğan’a haber göndererek her insan hata yapabilir,yanlış anlaşılmasını düzeltmek için biz tüm haber organlarımızı açtığımızı ifade etmemize rağmen bir türlü açıklama yapmadığını belirtmek isteriz.

Önemli olan çıkıp yanlış anlaşıldığını hiçbir Doğu ve Güneydoğulu hemşehrisini PKK ile özdeşleştirmediğini kameralarımıza söylemesini  talep ettik ama Başkandan TIK yok. Eskiler SUKUT ikrardandır. Yani Susmak kabul etmektir sözü gereği Metin Doğan halen söylediklerimin arkasındayım mı demek istiyor ben anlayabilmiş değilim.

Fazlıoğlu ve Adil Emecan’da Metin Doğan’ın açıklaması  için Doğu ve Güneydoğulu insanlardan özür dilemedi;

Giresun Çakraklılar derneğinde yapılan talihsiz açıklamadan sonra nereden bakarsanız bakın iki hafta geçti. Metin Doğan’ın ,Dr.Adil Emecan’ın ve Belediye  Başkan adayı Mimar Mustafa Fazlıoğlu’nun bir açıklama yapmasını bekledim ama ne yazık ki kimseden ÇIT çıkmadı.Demek ki her ikisi de Metin Doğan’ınsözlerine katılıyorlar. Bu konuda takdiri Zeytinburnu halkına bırakıyorum.

Mimar Mustafa Fazlıoğlu Dr.Adil Emecan Kadar oy alamayacak

Mustafa Fazlıoğlu’nun Dr.Adil Emecan kadar oy alamayacağını ifadede ederken  elimde bazı parametrelerin olduğunu ifade edeyim.

Her şeyden önce bu ilçenin kitabını yazan ve buraya 25 yılını veren son 7 yıldır da merkezi bu ilçede olan birkaç tane gazete ve haber portalı ve bir tane de WEB TV. ile yayıncılık yapan bir kişi olarak söyleyeceklerim ve yazacaklarımın o şunu demiş bu bunu demiş türünden dedikodulardan ibaret olmayacağı bilinmelidir.

2011 genel seçimlerinde Zeytinburnu’nun durumu;

Ak Parti   %  51.56   ile   86.375  Oy almış

CHP          %  23.38  ile   39.172  Oy almış

MHP         %  11.76  ile   19.706   Oy almış

Sırrı S.Ö  %     8.30 ile   13.907   Oy almış  (Bu sonuçlar partilerin kendi oylarıdır)

Üstünde alınacak oylar da seçmenin adaya verdiği oydur. Adil Emecan 29 Mart 2009 da % 33 oy almıştı.

Yani partinin aldığı  oydan 10 Puan daha fazla. Adil başkan’ın 5 yıl belediye başkanlığı yapması ve ilçede doktor olarak her ev de birisinin bir şekilde işini görmüş olması ve ilçenin en büyük seçmen grubunu oluşturan Giresunlu olması ciddi bir avantaj olduğu seçimde ortaya çıkmıştı.  Aynı özelliklerin sayın Mimar Mustafa Fazlıoğlu’nda olmadığı biliniyor.

Kim ne derse desin Dr.Adil Emecan bir markadır;

Mimar Mustafa Fazlıoğlu’nun değişmeyen çizgisi ve kent için yaptığı mesleki çalışmalarını takdir ediyorum. Bu sosyal demokrat bir partide siyaset yapacak bir kişi için çok doğru  ama belediye başkanlığını almak için yeterli değil.Dr.Emecan her evde mutlaka bir kişi ile bir şekilde teşriki mesaide bulunmuş bir kişi idi. Ancak aynı şey Mustafa Fazlıoğlu için geçerli değil. 

Ataköy’de ikamet edip Zeytinburnu’nu yönetmeye talip olmak bana çok etik gelmiyor. Bir insan nerede ikamet ediyorsa oranın yönetimine talip olmalıdır diye düşünüyorum.

9 Tane Doğu ve Güneydoğulu seçilecek yerde aday yapıldı Emin Yüce Diyarbakırlı ve 18.sırada en basiti Ak Partinin buraya kadar meclis üyesi çıkaracağını Metin Doğan’da kabul etmiş oluyor.Bir de 4 tane kontenjan ilave ettiğiniz zaman 22 meclis üyesini alan parti başkanlığı da almaz mı ?

Kısa bir süre önce Giresun Çakraklılar Derneğinde konuşan  CHP Zeytinburnu ilçe başkanı Metin Doğan’ın “AKP” listesinde seçilecek yerde tam 9 tane Doğu ve Güneydoğulu meclis üyesi adayı var derken bile Ak Parti’nin birinci parti olduğunu farkında olmadan teyit ediyordu. Çünkü Diyarbakırlı Olan Emin Yüce’nin SIRASI 18.

Metin Doğan 18.sırada olan Emin Yüce’yi seçilecek yerden  gördüğüne göre  ki Ak Parti Zeytinburnu’nda daha fazla meclis üyesi çıkaracak.Bakınız 18.Sıradaki meclis üyesinin seçileceğini düşünmek demek biz seçimi kaybediyoruz demektir.

Dört Tane meclis üyesi zaten Kontenjan adayı buna 18 kişiyi de ilave ettiğiniz zaman  22 meclis üyesi yapıyor. Uç bir durum söz konusu olmadığı takdirde 22 meclis üyesi çıkaran parti başkanlığı da alır demektir.

Burada çok uç bir formül kalıyor.Seçmen meclis üyeliklerinde A partisine, başkanlıkta B partisine oy verebilir. O vakit CHP ve Fazlıoğlu’nun başkanlığı alıyoruz sözü manalı olabilir. Ama seçmen hem meclis üyeliğinde hem de başkanlıkta  aynı partiye oy verirse ve rakip partinin 18 + 4 = 22 meclis üyesi çıkarması demek başkanlığı da alıyor demektir.

Zeytinburnu'nda Demografik yapıda Fazlıoğlu’ndan yana değil;

Zeytinburnu’nun  demografik olarak birinci seçmeni Giresunlu.Ne dersek diyelim ülkemizde bu önemli bir kıstas. Hele Zeytinburnu gibi kırsal göç ağırlıklı bir yerde bu daha da önemli. Sayın Fazloğlu Rize’li ama ilçemizde Rizeli seçmen oldukça az. Tanınırlık,demografik yapı ve tecrübe hiç şüphesiz ki Dr. Adil Emecan’dan yana . Bunu ilk günden beri söyleyen birisiyim.Adil Emecan beşeri münasebetler konusunda Mustafa Sarıgül’ün Zeytinburnu versiyonu olması bakımından çok önemli olduğunu düşünüyorum..

Mustafa başkan kusura bakmasın duygu ve düşünecelerimi yazacağım;

Mustafa Başkanın zaman ve emek harcayarak yaptığı yeni Zeytinburnu çalışmalarını önemsiyorum. Her şey düşünmekle ve planlamakla başlar. Bu çok önemli ama daha önemli şeyler de var. 

CHP’nin kendi oyu ile Zeytinburnu’nda seçimi kazanması imkansız. Bugüne kadar CHP ilçe örgütü veya belediye başkan adaylarının Ak Partili seçmenden oy alabilmek için aklı başında  bir şey söylediklerini duymadım.

Metin Doğan’ın Doğuluları PKK’lı görmediğini  açıklamak için gazetelerimiz,televizyonumuz ve haber portallarımız açık dedik ama başkan açıklama yapmaya gerek görmedi bile…

Atalarımız beşer şaşar demişler.Ben de ilk Metin Doğan Ak Parti seçilebilecek yerde tam 9 tane doğu ve Güneydoğulu meclis üyesine listesinde yer vermiş  acaba PKK bu parti üzerinde Belediye meclisine mi girmek istiyor ? sorusunu sormuştu.

Hiçbir partinin meclis üyelerinin avukatı olmadığım gibi  Ak Parti Zeytinburnu Belediye meclis üyelerinin de avukatı değilim. Ama % 98’ini tanırım. Hepsi pırıl pırıl genç samimi kardeşlerimden oluşmuş.

Metin Başkan’a sormak isterim, Abdülhakim Kaya çoluk çoğunun rızkı peşinde koştuğu için mi PKK ile bağlantılı yapmaya çalıştınız ?

Bir avukat ne zamandan beri girdiği davalarla yargılanır oldu ? Af edersiniz bir avukat hayat kadınını savunursa ona O…pu diyeceğiz ?  Ak Parti meclis üyesi Av.Saffet öz istediği kişinin  davasını alır. 

Demokratik bir ülkede hiçbir kimse bir hukuk adamı olan bir avukatı aldığı dava yüzünden yargılayamaz.Sayın Saffet Öz’ün PKK'lıların davasını alıp almadığını bilemem. Almışsa da hiçbir sorun ve sıkıntı yaratmaz. Ama bu olayı polemik konusu yapan siyasi parti yara alır.

Elazığlı olan ve Kürtçe dahi bilmeyen kıymetli kardeşim Fevzi Altuğ’un  da PKK’nın meclis üyesi adayı olarak mı görüyorsunuz ?

Malatyalı Mahmut Şengül’ü de mi PKK lılar içinde saydınız ? Metin başkan açıkla biz de bilelim 9 kişinin içinde kim var ?

Cahit Bayram Batman Sason Araplarındandır. Kendisini çevresine faydalı bir iş adamı olarak tanıyoruz. Bu muhterem ağabeyimizi de mi bu Ak Parti deki 9 PKK sempatizanı içinde saydınız ? 

Bir kişinin Diyarbakırlı olması onu peşinen PKK sempatizanı ilan etmek doğrumu ?

Metin Develi Kilislidir bu da sizin saydığınız 9 kişi içinde yer alıyor mu ?

Ak Parti’nin 21.sıra adayı Muşlu olan Fikret Tuncer’i  seçilecek yerde mi görüyorsunuz o da sizin tabirinize göre PKK nın meclis üyesi mi olacak ?

Aslında sorulacak çok soru var ama şimdilik bu kadarı ile yetinelim.


İstanbul Times /Hüseyin Çetiner  / 16 Mart 2014

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Okan gun
Okan gun - 10 yıl Önce

Bu arkadasin gaf yaptigi cok aciktir ki secim sureclerinde dunyanin heryerinde herkes boyle talihsizlikler yasayabilir ama bunu tekzip etmesi zorunludur kAldiki kendisi de o cografyanin insani...

SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34