banner32

Diyarbakırlılar Mehdi Eker'i bağrına bastı

1 Kasım 2015 Genel seçimlerine sayılı günler kala siyasi arena iyice hızlandı. İstanbul 3.Bölge adayı olmasına rağmen Diyarbakırlı hemşehrilerinin kendisi için yaptıkları destek gecesine katılan eski Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker 1 Kasım'da tek başımıza iktidar olacağız ve Barış sürecini daha sağlam temellerle başlatacağız dedi.

Diyarbakırlılar Mehdi  Eker'i bağrına bastı
Diyarbakırlı olan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'de katıldı

Gecenin açılış konuşmasını Zeytinburnu Çermik-Çüngüş Dernek başkanı Nasrettin Alsanpençesi ve bir önceki dönem başkanı yaptı. Tarihi yarımadayı da içine alan Fatih ilçesinin aslen Diyarbakırlı olan Belediye başkanı Diş Tabibi Mustafa Demir'de yaptığı konuşmada 12 yıllık belediye başkanlığı süresince ilk kez bu kadar kalabalık bir hemşehrisine hitap ettiğini söyleyerek herkese teşekkür etti. Başkan Türkiye'de  ki Kürtlerin İran,Irak ve Suriye Kürtlerinden farkı olarak her şeye sahip olduklarını söyledi. Örnek olarak da kendisinin üç medeniyete başkentlik yapan bir yerin belediye başkanı olmasını gösterdi.

Suriye Kürtleri henüz bir kimliğe bile sahip değiller. Bu ülkede Türkler ve Kürtler bu devletin asli kurucu unsurlarıdır. Bu hem belge üzerinde hemde fiiliyatta öyledir dedi.

Başkan Demir uzun ve detaylı bir konuşma yaparak dış güçler Cumhurbaşkanımızın BM de Dünya beşten büyüktür sözünden sonra ülkemizin önünü kesmek için harekete geçtiler. İnşallah hep beraber 1 Kasım 2015 genel seçiminde dış ve iç güçlerin bu kirli oyununu oylarımız ile bertaraf ederiz dedi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezini Hınca Hıç Dolduran yüzlerce Diyarbakırlı hemşehrileri eski Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e 1 Kasım 2015 seçimi öncesi yanındayız mesajı vernek için toplantııya katıldı.

Zeytinburnu Beleidye Başkanı Murat Aydın 'da yaptığı konuşamda bu seçim de sen ben yok Türkiye var. Bundan dolayı gönül verdiğiniz Parti hangisi olursa olsun  ama bu seçimde oyunuz tek başına iktidar olmaya en yakın parti olan Ak Partinin olsun dedi.

Ak Parti  Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver sahneye çıkınca genllerden oluşan kalabalık bir grup sevgi tezahüratları ile başkanın konuşamsını sıkı sık kesmesi başkanı Ünver'i mutlu etti.

Mehdi Eker Barış süreci er yada geç başarılı olacak dedi

Eski bakan Mehmet Mehdi Eker hemşehrilerine yaptığı konuşmada  şunları söyledi "Benden önce iki belediye başkanımız ve ilçe başkanımız süreci ve 1 Kasım 2015 seçimlerinin öneminden bahsetti. her seçim elbette önemlidir. Ama biz 10 tane seçime girdik ilk kez Milli birlik ve beraberliğimize vurgu yaparak seçim çalışmasını yapıyoruz dedi. Ülekmizin gösterdiği gelişmeden rahatsız olanlar 7 Haziran 2015 de biz ebir çelme takmayı başardılar. İnşallah hep beraber bu oyunu bozacağız diyerek hemşehrilerinden destek istedi. 

Çermik ve Çüngüş Derneğine mensup olan yüzlerce kişi  bakan Eker'i sonuna kadar dikleyerek desteklerini  gösterdi.


Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)



 



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34