banner32

CHP’li Başkana Erdoğan’a Hakaretten Hapis İstemi

CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Barbaros Doğruel hakkında, Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

CHP’li Başkana Erdoğan’a Hakaretten Hapis İstemi
 CHP’li başkan Barbaros Doğruel, 17-25 Aralık’ta adları yolsuzluk iddialarına karışan dört eski bakanın afişini parti binasına asmıştı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, “CHP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı binasına 27 Aralık 2014 tarihinde 17 – 25 Aralık operasyonlarına atıfla bez afiş asıldığı” belirtildi. Barbaros Doğruel’in davası başladı. CHP’li başkana, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçu kapsamında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

 Duruşmada savunma yapan Doğruel, Cumhurbaşkanı’na hakaret etmediğini iddia ederek, “Medyada yer alan yazıların ve kupürlerin projeksiyon vasıtasıyla yansıtılmasıdır. Kendi yazdığımız bir ifade yoktur. Bu nedenle hakaret suçunu kabul etmiyorum” dedi. Doğruel, suç tarihinde ve mevcut durumda CHP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğünü, yapılan slayt gösterimlerinin ve afişin kendi bilgisi dahilinde asıldığını, ilçe teşkilatından kimsenin konuyla alakası bulunmadığını söyleyerek, beraatini istedi. 

DURUŞMA ERTELENDİ 

Hakim Halil Sayan, eski bakanlar Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar’a “hakaret” iddiasıyla Doğruel hakkında yürütülen soruşturma dosyasının akıbeti hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi. 

27 ARALIK 2014′TE OLMUŞTU

 Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 27 Aralık 2014′te CHP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı organizasyonuyla ilçe binasına “yolsuzluk” iddialarıyla ilgili pankart asıldığı belirtildi. İddianamede, asılan bir başka bezin üzerine de parti binasından projektörle eski bakanlar Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar’ın, gözleri maskeli olarak fotoğraflarının yansıtıldığı anlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının ve 1999 yılındaki bir konuşması sırasında söylediği belirtilen sözün de asılan beze yansıtıldığı aktarılan iddianamede, “Müşteki Recep Tayyip Erdoğan hakkında, ‘rüşvet, hırsızlık ve yolsuzluk eylemleri gerçekleştirdiği’ şeklinde ifadeler içeren beyanlarda bulunmak suretiyle hakaret eyleminin gerçekleştirildiği anlaşılmıştır” denildi. 

1 YILDAN 4 YILA HAPİS 

İddianamede, şüpheli Barbaros Doğruel’in “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

 ESKİ BAKANLARA “HAKARET” İDDİANAMESİ 

Ayrıca, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Doğruel hakkında, 27 Aralık 2014′te ilçe başkanlığının penceresine eski bakanlar Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar’ın gözleri maskeli olarak fotoğraflarını yansıttığı gerekçesiyle, “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” suçundan toplam 10 yıl 8 aya kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı. İddianamenin kabulüyle açılan dava, Bakırköy 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34