banner32

CHP Zeytinburnu için siyasete giriş dersi I

Gazetemizin yazarı Hüseyin Çetiner CHP Zeytinburnu ilçe örgütünü tahlil ettiği bir makale yazdı. İşte o makale... Siyaset demek denge demektir ama bu Zeytinburnu CHP için geçerli değil...

CHP Zeytinburnu için siyasete giriş dersi I
Neden böyle bir başlık kullandım biliyor musunuz  ?  CHP Adeta Zeytinburnu’nda seçimi kaybetmek için bazı girişimlerin içine girmiş durumda.

Hemen birkaç örnek vereyim;

CHP Zeytinburnu’nun önemli isimlerinden Ercihan Ekşi ve Fikret Konya bu dönem meclis üyesi gösterilmedi. Bu tercihe saygı duyarım. Listede yer vermeyenlerin mutlaka bir hesap kitapları vardır.

Sağda solda Ercihan Ekşi bize çok para teklif etti ama biz meclis üyesi göstermedik demektense (Bu denildi mi denilmedi mi bilemem ama ilçe kamuoyu bu söylemden haberdar)  siyasi bir duayen olan sayın Ekşiye siz bizim büyüğümüzsünüz meclis üyesi listesinde yoksunuz ama siz uygun bulursanız Seçim Koordinasyon Merkezimizin başkanı olur musunuız. Denilerek gönlü alınsa kötümü olurdu.

Belediyecilikte bir denge unsuru olan Sayın Fikret Konya seçim dönemimizde siyasi koordinatörümüzsünüz siz bize yön verin dense ve el el çalışılsaydı kötümü  olurdu ?

Dr.Adil Emecan 29 Mart 2009 da Saadet Partisine yakınlığı  ile bilinen Şenol Yurtseven’i meclis üyesi adayı yazmakla kötümü etti ? Şu an CHP içinde Şenol başkanın yerine geçecek meclis üyesi kim ?

Cengizhan Bahçekapılı herkes tarafından sevilip sayılan bir insan.Şu an halihazırda meclis üyesi kendisini ilk 5 sırada aday göstermek iyi olmaz mıydı ?

Elbette ki seçim için para lazım. Ve seçimin finansına katkıda  bulunanlara da listede yer vermek gerekir. Ancak örgütün gözünün için soka soka bas parayı al sırayı demek zorunda mıydı CHP Zeytinburnu ilçe örgütü ?

Şu an halihazırda meclis üyesi olan Av.Resmiye Göç ve Eğitimci Mehmet KOÇ ile seçim kuruluna liste verilemeden önce sıralamanız 14 ve 15 ne diyrosunuz denilseydi ve onlarda biz bu sıralamayı kabul etmiyoruz derlerdi listede isimleri baştan beri olmazdı. İlk önce kamuoyuna açıklanan bu liste daha sonra 14.sıraya Dr.Adil Emecan ve Av.Asım Güven girdi. Seçmen bir meclis üyesi listesi yapamayanlar nasıl koskoca ilçeyi yönetecekler demez mi ? Zeytinburnu belediye meclisini hep takip ettim. En makul ve toplum yararına olan önergeleri ve konuşmaları yapanların başında Sayın GÖÇ ve Koç  geliyordu. Ama her ikisi de yapılan yanlış liste ile örgütten uzaklaştırıldı. Kendi içinde birlik olmayan bir örgüt dışarıya güven veremez.

Meclis üyelerinde varlıklı olanlar önde neden ?

CHP Zeytinburnu belediye meclis üyelerinin çoğunu tanımıyorum.İçlerinde 5 /6 tane tanıyorum onlarında varlıkları ile ön planda olduklarını görüyorum. Fikri  olarak,ideolojik olarak ben daha bu arkadaşların sohbetlerinde bulunmadım mutlaka içlerinde siyasi yönü da ağır basınlar vardır ama ben henüz tanımadım.

Mustafa Fazlıoğlu yaptığı hangi çalışma ile Ak Partili seçmenin oyunu alacak ?

CHP Zeytinburnu’nun  en son genel seçimdeki oyu  % 23 idi. Bu bizim elimizdeki CHP’nin en sağlam oy kriteri. Peki 29 Mart 2009 da Ak Parti adayı Murat Aydın % 44 küsür oy almıştı. Kendi şahsi oyu olan Dr.Adil Emecan’a rağmen aradaki oy farkı % 11 idi.

Sayın Fazlıoğlu her yerde sloganik olarak bu seçimi alacağını ifade etse de bizi tatmin edecek birkaç sağlam gerekçe sunmalı.

Her mahalleye iki tane seçim bürosu açmakla seçim kazanılamaz.Yerel seçim seçmenin gözünün içine bakarak dokunmak ile kazanılır. Ama kusura bakmazsın sayın Fazlıoğlu’nda bu enerjiyi alabilmiş değilim.

Bu tespitler yapıyorum diye mutlaka bana damga vuracaklar olacak.  Kimisi diyecek ki AKP ağzı ile yazılmış… kimisi diyecek ki yazılanların tamamı yalan… Kim ne derse desin bu yazdıklarım tamamen vicdanımdan kopup gelen bilgilerdir.

Ak Parti,ve diğer partilerden oy almadan iktidar olamaz ama Fazlıoğlu’nun Ak Partili i seçmene yönelik tek bir ikna turu yok

CHP Zeytinburnu ilçe örgütünde gördüğüm hataları düşündükçe bu çalışmayı yapanlar siyaset bilmiyor demekten kendimi alamıyorum. İşte bunun içinde makalemin başlığına da siyaset dersine giriş dedim.

Neden CHP Zeytinburnu’da sağlıklı siyaset yapamıyor dediğime gelince ;

1-Bakınız Küçükçekmece İlçe başkanı Kemal Çebi,Beylikdüzünde ilçe başkanı Ekrem İmamoğlu,

Başakşehir ilçe başkanı Özgür Karabat başta olmak üzere CHP’de bir çok yerde bir dönem veya iki     

dönem ilçe başkanlığı yapanlar aday olurken Zeytinburnu’da 10 yıldır ilçe başkanı olan Metin

Doğan neden Zeytinburnu’da aday olmadı ? Bunun tek gerekçesi var burada seçimi alacağına inanmadığı için bu riske girmek istemedi.

2-Mustafa Fazlıoğlu aday olduktan sonra basın ile bir araya gelerek projelerini anlatı mı ?

 (Öğretmenevinde yapıldı bir çalışma ama orada basının soru sorma imkanı olmadığı için bu basın toplantısı sayılamaz. İlçe basını,belediye başkan adayı ve ilçe başkanın olduğu 10 veya en fazla 15 kiilk bir toplantı ile olur)

 3-Örgütün desteği olmadan ön seçimde 1.000 e yakın oy alan Av.Metin Tarhan neden Fazlıoğlu’nun seçim çalışmalarına omuz vermiyor ?

 4-Ercihan Ekşi için bize ciddi bir para teklif etti biz kabul etmedik demek parti etiğine yakışır mı ? Ercihan bey istese CHP genel merkezinden İstanbul’un herhangi bir ilçesinde ilk sıraya adını yazdıramaz mı ?

Seçimi alma derdi olan Partinin ilçe başkanı Tüm Doğu ve Güneydoğuları PKK lı ilan eder mi ?

Metin Doğan kısa bir süre önce Ak Parti’nin meclis üyesi listesini eleştirerek  seçilebilecek yerde tam 9 tane doğu ve güneydoğulu meclis üyesi adayı var diyerek acaba bunlar PKK.nın meclisteki  temsilcilerimi olacak demişti. Ak Parti listesi’nin % 90’ı partiye emek vermiş genç ve lekesiz insanlar olduğunu biliyorum. İçlerinde parasının gücü ile aday oldu denilecek tek bir kişi yok.

Bakınız Ak Parti birinci sıra adayı burada çok Tokatlı seçmen olmamasına rağmen bedensel engelli Cemal Merdan’dır.  Kadın kolları başkanı olan Fatma Balcı ise 3. sırada meclis üyesi adayı ve kedisi bir emekçi. Ak parti listesini eleştirmek için  günlerce üzerinde çalıştım.Bulduğum tek eksiklik hak  ettikleri halde listede olamayan 3 kişi neden yok’un dışında bir eksik bulamadım.

Bir avukat KCK tutuklularının savunması yaptı diye PKK lı ilan edilebilir mi ?  Savunma hakkı kutsaldır. En cani kişinin bile savunmaya hakkı vardır. Diyarbakırlı, Mardinli, Elazığlı, Malatya’lı,Batmanlı,Gaziantepli,Siirtli olmak demek ne zamandan beri PKK lı demek oluyor ?  Bu mantık ortaçağ engizisyon mahkemelerinde bile yoktu.

Günlerce Acaba Metin Doğan bir basın açıklaması göndererek ben maksadımı aştım tüm Doğulu ve Güneydoğulu seçmenlerden özür dilerim der mi diye bekledik. Anacak boşuna beklemişiz. Başkan bu konuda hiçbir açıklama yapamadığı için bu makaleler yazılmıştır.

İlk ders için bu kadar yeter.Yani zil çaldı diyelim… Önümüzdeki  II.derste ayrı konu ile karşınızda olacağız inşallah.


Zeytinburnu Times / Hüseyin Çetiner   18 Mart 2014

 

 

  

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34