banner32

CHP İstanbul İl Başkanlığı: Ben de Varım

İstanbul Times Yayın Grubu olarak İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen Bende Varım manifestosunu sizler için takip ettik.

CHP İstanbul İl Başkanlığı: Ben de Varım
  CHP İstanbul İl Başkanlığı üyeleri ve İstanbul milletvekili adayları, iklim değişikliğine karşı mücadele eden çevre örgütlerin hazırladığı 'İklim Değişikliği İçin Ben de Varım Manifestosu'nu imzaladı. Etkinlikte konuşan CHP İl Başkanı Murat Karayalçın, "İstanbul'da bir orman oluşturacağız. Üç otomobil için bir ağaç dikilecek" dedi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

CHP İstanbul İl Başkanlığı üyeleri ve İstanbul Milletvekili adayları iklim değişikliğine karşı mücadele eden çevre örgütlerinin hazırladığı 'İklim Değişikliği İçin Ben de Varım' manifestosunu imzaladı. Kağıthane'deki İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen imza atma etkinliğine İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP Genel Sekteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcıları Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu, Ercan Karakaş, milletvekili adayları ve parti üyeleri katıldı.

"İSTANBUL'DA ORMANIMIZ OLACAK"

Etkinlikte konuşma yapan Murat Karayalçın, dünyadaki iklim değişikliklerine dikkat çekmek için CHP'nin seçim bildirgesinde belirtilen taahhütleri anlattı. İstanbul'da bir orman oluşturacaklarını söyleyen Karayalçın "İklim değişikliği dünyanın önünde çok temel bir tehdit olarak durmaktadır. CHP olarak genel anlamda çevre sorunlarına, özel anlamda ise iklim değişikliği sorununa önem vermekteyiz. CHP,Türkiye topraklarında biyolojik çeşitliliğin korunması ve geliştirilmesi, bu alanların çoğaltılması için yurttaşlarımıza özel bir taahhüt de bulunmaktadır. Üç otomobile bir ağaç dikilmesi şeklinde özetlenebilecek bir anlayış simgesel anlam taşımaktadır. Türkiye genelinde bunun yaygınlaştırılması ve uygulanması öngörülmektedir. CHP İstanbul İl Örgütü olarak partimizin bu simgesel yaklaşımına İstanbul'da bir orman kurarak destek vermek arzusundayız" dedi.




ŞAFAK PAVEY: HÜKÜMET GELECEĞİMİZİ PLANLAMALI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey ise partisinin seçim bildirgesinde çevre ve doğa ile ilgili olarak çözüm önerilerini açıkça sunduklarını belirterek "Dünyanın aklı başında hükümetleri politikalar üretirken maalesef Türkiye'nin hiçbir politikası yok. Türkiye karbon emisyonu konusunda Çin'den sonra ikinci ülke konumundadır. Yani felakete bizde katkıda bulunuyoruz. Geleceğimizi planlamayan bir hükümeti hak etmiyoruz. Bu felaketin önüne geçmek mümkün"dedi.

Konuşmaların ardından 'İklim Değişikliği İçin Ben de Varım Manifestosu milletvekili adayları ve partililer tarafından tek tek imzalandı.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34