banner32

Başaramayacaksınız!

Türkiye Cumhuriyetinin iki asli kurucusu olan Türk ve Kürt Milletini karşı karşıya getirerek bir iç savaş çıkarmak isteyen dış güçler ve yerli işbirlikçileri bunu başaramayacaksınız.

Başaramayacaksınız!
 Yıllardır aynı toprakta yaşan iki kardeş milleti bir birine kırdırmak isteyenler bunu başarmak için her türlü kirli oyuna başvuruyorlar. Yusuf İslam’ın söylediği gibi Müslümanlar birbirleri ile savaştıkça ağıtlar “Türkçe, Kürtçe ve Arapça” olacak. Zafer naralarının da İngilizce ve İbranice olacak. Bu tespiti boşa çıkarmak için Müslümanların kendi aralarında olan ihtilaflarını hemen çözmesi lazım. İslam ülkelerinde ve beldelerinde Osmanlı’dan sonra kan ve gözyaşı hiç eksik olmadı. Hiçbir Müslüman’ ben ne yapabilirim demeyecek’, İslam ülkelerinde akan kan ve gözyaşının durması adına yapacak bir şeyim mutlaka vardır, diyerek çaba sarf etmelidir.

İSLAM ÜLKERİNDE NEDEN KAN VE GÖZYAŞI VAR? 

Biz burada yeni ve bilinmeyen bir şey de söylemiyoruz. Sadece Kitabımız ve Peygamberimizin bize emrettiği şeyleri yaparsak kan ve gözyaşı yok olacaktır. Bütün Hıristiyan ülkelerinde huzur ve refah varken İslam Ülkelerinde kan ve gözyaşının birçok nedeni sayılabilir. Ancak özetle belirtmek gerekirse İslam ülkeleri ne İslamiyeti yaşıyor nede Hıristiyanlığı, İşte bu net olmayan tavırda İslam ülkelerini ve beldelerini karışıklık ve kaos ortamına sürüklüyor. Biz çok şey istemiyoruz. İslam ülkelerinin ahlak ve yaşayış olarak 150 yıl önceki hallerine dönmeleri halinde kan ve gözyaşının son bulacağını düşünüyoruz. Bugün huzur ve refah içinde yaşayan Hıristiyan ülkeleri biz kitabımıza göre yaşarken bize özeniyorlardı. Ne zamanki biz Kuran’ın ruhundan uzaklaştık. İşte o zaman zelil olduk ve birbirimizi düştük. Oysaki bizim dinimiz bize ALLAH ‘ın ipine sımsıkı sarılın emri veriyordu. Bırakın ipe sımsıkı sarılmayı yaşantımız ile ipi bile ortada bırakmadık.

HATALARIMIZDAN DERS ÇIKARMALIYIZ

Biz hatalarımızın çözümünü hep başaksında bekledik. Oysa çözüm kendi ailemizin içinde başlıyor. Bizler ailemizde hak, hukuk, adalet ve İslami bir yaşamı tesis edersek bu mahalleye, köye, ilçeye İle ve ülkeye hâkim olur. Yani her şey ailede başlıyor ve ailede bitiyor. Bayramlar bayram olsun ve Türkiye olarak artık kendimize gelmemiz lazım İslam ülkelerine baktığınız zaman, Irak, Suriye, Afganistan, Pakistan, Türkiye, Mısır, Suudi Arabistan, Yemen, Filistin kısaca bütün İslam ülkelerinde kan ve gözyaşının olduğunu üzülerek hepimiz görüyoruz. Bu sorun için Amerika, İngiltere, İsrail, Rusya ve diğer eperyal ülkeleri suçlamaya gerek yok. Onlar kendi ülkeleri rahat etsin diye elbette Türkiye’nin gelişmesini engellemek için başına terör belasını salacaklar. Önemli olan bizim onların oyunlarına gelmememiz olacak.

İSLAMA HİZMET İÇİN AK PARTİ BİR ŞANSTI

 Allah ülkemize İslam’ a hizmet etmek için Ak Parti eli ile bir imkân verdi. Bu Parti’nin içine dışarıdan giren bazı bakanların şahsi emelleri için bir medeniyetin temeline dinamit koyduklarını hepimiz yakın bir geçmişte gördük. Ülkemizin kalkınmasına katkı yapan kim olursa olsun halk olarak ona destek olmamız gerekir. İslam ülkelerinde ki bu karışıklık ve başıbozukluk böyle gitmez Ülkemizdeki huzuru ve asayişi bozmak için devam eden barış sürecini akamete uğratmak için çaba sarf edenleri görmek gerekir. Ak Parti’nin en büyük icraatı hiç şüphe yok ki barış süreci ile akan kanı durdurmak olacaktı. Halk olarak şehit yakınları bile yeter ki kan dursun diyerek bu sürece destek veriyordu. Ne olduysa oldu Suruç saldırısı ile duran kan ve gözyaşı yeniden başlatıldı. İçimizde bunun büyük bir oyun olduğunu görenler olmadı mı? Sorunların en iyi çözüm bulacağı yer hiç şüphe yok ki masa etrafında samimi ve içten bir şekilde konuşup çözüme bağlamak olduğu halde bu tarafta şu kadar kişi öldürüldü, öte tarafta şu kadara kişi şehit oldu diyerek liste tutmanın hiç kimseye faydası yok. Ölen her vatandaşımız için kardeşliğimiz yeni bir yara alıyor.

ÖLDÜRMEK İÇİN VERİLEN ÇABA YAŞATMAK İÇİN VERİLMELİ

 Bir birimizi öldürmek için verdiğimiz çabayı yaşatmak için verdiğimiz zaman birlik olmayı başaracağız. Barışmak kolay olduğu halde biz barışmıyoruz ama zor olan savaşmayı tercih ediyoruz. Hiç mi aklımıza bu sürdürülebilir bir durum değil demek gelmiyor. Barış hemen şimdi Ey Türkler ve Kütler Galiçya’da, Sina’da, Yemen’de, Balkanlar’da, Çanakkale’de omuz omuza yedi düvele karşı savaştınız. Şu an ise kendi aranızda savaşıyorsunuz. Daha önce aynı cephede düşmana karşı savaştığınız dedeleriniz kalksa ne yapıyorsunuz dese ne diyeceksiniz? Ülkemizin Doğusunda cereyan eden kardeş kavgasını hemen bitirin ve kendinize gelin. Birlik beraberlik ve kardeşliğinizi bozmaya gayret eden iç ve dış güçlerin büyük oyununu görmek için daha ne bekliyorsunuz? Birlik ve beraberlikte rahmet arılıkta zahmet vardır. Bu bayram bari Müslümanların uyanışına vesile olsun.

 “Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34