banner32

Aziz İstanbul’dan Rezil İstanbul’a Nasıl Geldik ?

İstanbul başta olmak üzere ülkenin bir çok yerinde çevre ve şehircilik ilkeleri dikkate alınmadan yapılan binlerce yapının oluşturduğu tehlikeyi görmezden gelen Çevre ve Şehircilik Bakan Murat Kurum Ordu’da yaşanan sel felaketinde suçu İKLİM DEĞİŞİKLĞİNE attı.

Aziz İstanbul’dan Rezil İstanbul’a Nasıl Geldik ?
Bakan Murat Kurum Suçu İklim Değişikliğine Attı

Bu açıklaması ile yanlış yapan Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum ‘un Belde, ilçe ve il ve Büyükşehir Belediye başkanlarına arkadaşlar alt yapıya yatırım yapın ve kendinizi düzeltin demesi gereken yerde sanki yerel yönetim ve merkezi hükümetin suçu ve eksiği yokmuş gibi bütün suçu iklim değişikliğine atması kabul edilebilir değil.

İstanbul Times Haber Merkezi / Memet Osmanoğlu

Bakan’ın açıklaması “Aziz İstanbul’dan Rezil İstanbul I ” Kitabının yazarı Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner’i çileden çıkardı.

ÇETİNER: Belediyeler Börtü Böcek, Torun Torba, Çayır Çimen, Yoğurt ,Sarımsak Festivali ile vakit geçirip alt yapıya gram yatırım yapmasınlar sel felaketi yaşadığımız zaman da bu bir İKLİM DEĞİŞİKLĞİ sorunu diyeceksiniz öylemi ?

Ordu ilinde yaşanan sel felaketinden sonra konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkanlarının alt yapı yerine saçma sapan isimlerle yaptıkları festivallere bütçe ve zaman ayırmamalarını eleştirmek yerine suçu İKLİM DEĞİŞİKLĞİNE atması bu kadar da olmaz dedirtti. Gazeteci yazar ve henüz basım aşamasında olan “Aziz İstanbul’dan Rezil İstanbul’a I “ isimli eserin yazarı Hüseyin Çetiner’i çileden çıkardı.

İşte Çetiner’in konu ile alakalı söyledikleri :

Eylül 2009 yılında İstanbul’da yaşanan sel felaketinin yıkıcı sonuçlarını bire bir yaşayan bir gazeteciyim. İkitelli Tır grajında karton gibi ezilen tırları gördüm. Basın Ekspres yolunun 1 hafta trafiğe kapalı olmasını gördüm. O zaman burada az sayıda az katlı bir elin parmağını geçmeyecek bina vardı. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş gözümün önünde şu açıklamayı yaptı. Burada bulunan yani Basın ekspres yolunda yapılan binalar ruhsatlı, imarlı ve tapulu da olsa hiçbir şeye bakmadan yerle bir edeceğiz dedi. Sanki İBB başkanı bunları söylememiş gibi kısa bir süre sonra onlarca kişiye mezar olan bu lokasyonda EMLAK konut’ un arazı tedarik ettiği onlar gökdelen yapıldı. Örnek vermek gerekirse basın ekspres yolunda oluşan sel sularının Marmara denizine döküldüğü bir yerde KARAT 34 isimli projenin ortağı olan Emlak Konut’un başında olan Murat Kurum Bakan olarak suçu iklim değişikliğine bilerek atıyor. Çünkü er yada geç basın ekspres yolunda yapılan binalardan dolayı ciddi bir felaket yaşayacağımızı bildiği için ön almak adına böyle bir açıklama yapıyor. Ordu Halk selin en çok zarar verdiği bölgede Belediye’nin 13 dönüm yer satın aldığı yerini daha da büyütmek için dereyi küçülttüğünü söylediler. Zararı hazine değil yatırım yapmayan ve görevlerini ,ihmal eden yetkililer ödesin. Hüseyin Çetiner, Murat Kurum’undaha önce başında olduğu Emlak Konut İstanbul’un Irzına Geçtiğini söyledi Emlak Konut ve TOKİ’nin İstanbul’da ortak olduğu Basın Ekspres yolundaki KARAT 34, Ataköy’deki Seal Pearl, Zeytinburnu’ndaki BüyükYalı Projelerinin Çevre ve şehircilik ile uyumlu olduğunu bağımsız ve Allah’tan korkusu olan bir şehir plancısı bu yapılan şehircilik ve çevre ilkelerine uygundur desin ve bunu dünyadaki örnekleri ile kanıtlasınlar kendimi bir projenin önünde yakarak hayatıma son vereceğim dedi. Murat Kurum’un hangi özelliklerinden dolayı Çevre ve şehircilik bakanı olduğunu da anlayabilmiş değilim. Murat Kurum daha çok kendisini bir müteahhit mantığı ile kendisini geliştirmiş. Arsama ne kadar fazla konut yaparsam o kadar para kazanırım mantığı ile hayatı idame ettirmiş bir kişinin çevre ve şehircilik bakanı yapılması kanımca doğru bir tercih olmamıştır diyen Hüseyin Çetiner İklimi zor sokak şey insanların aç gözlüğü olmuştur dedi. Esenyurt Haramidere ‘de yapılan kibir kulelerini kimse halka anlatamaz diyen Çetiner İstanbul’a yazık edildi şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34