banner32

Ak Parti Zeytinburnu aday adayları kim ?

Ak Parti Genel Merkez’in 21 Ekim de aday adaylarının Belediye başkanlıkları ve meclis üyelikleri için başvuru yapabileceklerini açıklaması ile kulisler hareketlendi.

Ak Parti Zeytinburnu aday adayları kim ?
Ak ile kara belli olacak ...

İşte İstanbul Times  ekibinin edindiği bilgilere göre Zeytinburnu’nun muhtemel aday adayları şu isimlerde oluşacak.

1-Murat Aydın Mevcut Zeytinburnu Belediye başkanı

2-Halis Dalkılıç Teşkilattan sorumlu Ak  Parti İstanbul İl başkan yardımcısı

3-Bahattin Ünver Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı

4-Cemil Coşkun Budak Mimar  2009’da da aday adayı olmuş idi

5-Kenan Kılıç Hamidiye A.Ş. genel müdürü

6-Eyüp Topal  Tümsid İstanbul İl başkanı 2009 da aday adayı olmuştu iş adamı 

Şu an henüz ismini açıklamak için erken bulduğumuz 3 aday adayı daha söz konusu.(Bu isimler biz bir süre daha bizde kalacak gibi görünüyor)

Murat Aydın: İlk dönem Fazilet Partisinden seçildim dolayısıyla bir daha seçilirsem Ak Parti’de 3.dönemim olacağı için tüzük açısından sakınca yok tezini savunuyor. 14.5 yıllık başkanlığı süresinde kendisine muhalefet edecek bir küskün grubu bırakmadığı için halk nezdinde popülaritesi oldukça yüksek. Başbakan’ın size Ankara’da ihtiyacım var aday olma demenin dışında aday adayı olacağına kesin gözü ile bakılıyor. ı 

Halis Dalkılıç : Kendisi aday adayı olacağı yönünde hiçbir açıklama yamadığı halde
Fazilet partisi döneminde ilçe başkanlığı yapması ve Zeytinburnu ilçesini çok iyi tanıdığı için bir çok  kişi ismini Zeytinburnu için konuşuyor. Dalkılıç’ın yakın çevresine il teşkilat başkanı olması nedeni ile İl başkanı sayın Aziz Babuşçu’nun talimatları dışında hiçbir iş yapamayacağını ifade ettiği kulislerde konuşuluyor.   

Bahattin Ünver : Kendisi ifade etmezse de gönlünde Belediye başkan adayı olmak istediği ifade ediliyor. Murat Aydın ve Halis Dalkılıç’ın aday adayı olmaması halinde Ünver’in kesin aday adaylığı için başvuru yapacağı kulislerde ifade ediliyor. Ünverîn teşkilat adabını bilen bir ilçe başkanı olması nedeni ile üst makamlarından olur almadan bir işlem yapmayacağı ifade ediliyor.

Mimar Cemil Coşkun Budak : 2009’da Ak parti’de aday adayı olduğu zaman bir çok teşkilat mensubu siz daha yeni bu partiye geçtiniz bir dönem parti’nin verdiği görevleri yapın daha sonra aday adayı olursanız teşkilat sizi benimser denilmişti. Budak’da bu talepler doğrultusunda  il başkanlığının verdiği Beşiktaş görevini yapmıştı. Özellikle Kentsel dönüşüm ile ön palan çıkan Zeytinburnu’nda halka dairelerinizde kesinti yapılmadan bire bir daire almanız mümkün tezi ile vatandaş üzerinde olumlu bir etki bıraktığı  söylenebilir.

Kenan Kılıç :Daha Ak Parti kurulmadan yeni yüzyıl derneğini kurarak parti ilçe başkanlığı görevine hazırlandığı ifade ediliyor.  Ak Parti 1.olağan kongresinde aday olmak için nabız yokladı. Yeterli desteği alamayacağını anladığı için Kadem Emenet’i destekleyerek kurucu ilçe başkanı Ahmet Dokumacı’ya rakip yapmıştı. Şu an şartların oluştuğunu düşündüğü ifade edilen Kenan Kılıç’ın aday adayı olacağı kulislerde konuşuluyor.

Eyüp Topal : 2009 yerel yönetim seçimlerinde Parti büyüklerinin onayını bekelmden aday adayı olan Topal’ın bu dönem biraz daha gizemli konularak üstten cevap bekliyorum tarzı bir  yaklaşımın içinde olduğu biliniyor.

Ayhan Karcı : İstanbul Valiliği Özidaş A.Ş. genel müdürü olan Ayhan Karcı’nın adına aday adayları içinde geçiyor.

Ak Parti Belediye başkan ve meclis üyesi aday adaylıkları için başvuru süresine üç hafta gibi kısa bir süre kaldığı bu günlerde kulisler hareketlenecek gibi görünüyor.

Yöresel Günler 4 Ekimde biter bitmez Zeytinburnu’nda aday adaylığı hareketlenmesi başlayacak.


Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34