banner32

AK PARTİ’ yi 2019’a Götürecek Kadrolar Nasıl Belli Oluyor ?

Ak Parti Genel Merkez Belde, ilçe ve il kongre sürecini başlattı. Partiyi 2019’da yapılacak olan üç seçimde iktidara taşımak için en iyi kadroyu belirlemek adına çalışmalarına başladı.

AK PARTİ’ yi 2019’a Götürecek Kadrolar Nasıl Belli Oluyor ?
Defolu Kişiler seçilirse yapacakları işlerde defolu olur

Türkiye seçmeninin % 11’ ini oluşturan İstanbul ‘un 39 ilçesinde belirlenecek olan ilçe başkanları ve yönetimleri‘ nin seçimi önem arz ediyor. Bakalım gerçekten halk ile bütünleşecek adaylar mı seçilecek yoksa eski tas eski hamam mı olacak hep beraber kongrelerde göreceğiz

İstanbul İlçe başkanlıkları nasıl belirlenecek ?

İstanbul il bakanlığının belirlediği ekip ilçelere giderek Ana  kademe asil yedek, Kadın kolları asil yedek, gençlik kolları asil yedek ve meclis üyelerinin oy kullandığı ve en az 3 isim yazmanız gerekir  denilerek kağıt ve zarf veriliyor. Oy kullanan kişilerde isimleri yazıp oy kullanıyorlar.   Heyet zarfları açmadan bir poşete koyarak  alıp götürüyor. Bu yöntemin artı ve ekişleri nedir yetkililerin açıklama yapması gerekir.

Aday zaten belli temayüller gaz alma operasyonudur deniyor bu çıkış doğrumu ?

İstanbul’un ilçelerinde yapılan temayül yoklamaları hakkında bazı partililer bu sadece teşkilat mensuplarının gazını almaya yönelik bir çalışma. Zaten temayül yapılmadan önce kimin ilçe başkanı adayı olacağı belli deniyor.

Daha önce bunun örnekleri çok görüldü. Örnek vermek gerekirse Kadir Topbaş ilk kez aday olduğu zaman  Prof.Dr.Veysel Eroğlu 15 bine yakın oy almış iken Topbaş 5’bine yakın oy alamsına rağmen Eroğlu değil de Topbaş’ın aday yapılması Ak Parti’de temayül’de birinci olmanın tek başına yeterli olmadığını ortaya koymuştu.

Temayül sonuçları neden açıklanmaz ? temayülde iyi oy almamasına rağmen  neden bazı adaylar ahbap çavuş ilişkisine göre mülakata davet ediliyor da teşkilat içinde olanlar davet edilmiyor

Birkaç gün önce Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanlığında temayül  yoklaması oldu. Burada bir çok kişi adaylığını açıkladı.  8 Kişinin il başkanlığında görüşmeye davet edildiği, diğerlerinin ise davet edilmediği gibi hiç bir açıklamanın da yapılmamış olması  adil ve doğru değil.

Zaten bir şekilde Ak Parti içinde görevi olan kişilerin tamayülden sonra il başkanlığında görüşmeye davet edilmesi Partiyi 2019 seçimlerine götürecek kadro’nun sağlıklı belirlenemeyeceğine bir işaret olarak görülüyor.

Oysa ilçede sevilip sayılan ve partiye taze bir kan katacak kişilerin de il başkanlığında dinlenip ilçe ve Ak Parti’ye yapacakları katkı dinlenilseydi kötü mü olurdu ?  Parti içinde aynı anda bir kaç görevi aynı kişiye vermek kadar Ak Parti’yi dar bir çerçeveye bir duruma düşürmek gerek. Unutulmasın ki Ak Parti % 22 ile iktidar olunan bir ülkede çıtayı yükselterek % 51’e çıkardı. Bu Çıtayı yakalamak için mümkün mertebe bir kişiye aynı anda birkaç görev vermek yerine görevleri ayrı ayrı kişilere vererek teşkilatı geniş tutma yoluna gidimelidir.

2019’da Ak Parti İçin Hayat Memat Meselesi olacak üç seçim var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘ın son günlerde yaptığı bütün konuşmalarında parti teşkilatlarında görev alacak olan il başkanı, ilçe başkanı  ve yönetim kurulu üyelerinin defolu olmaması gerektiğini halk ile iç içe olması gerektiğini ifade etmesine rağmen bir çok yerde gruplaşmalar ve benim emrimde çıkmasın babında bir çok kişiye görev verildiğine şahit oluyoruz.

% 51 Seçim barajının olduğu yerde küçük olsun benim olsunun modası geçti

Bu seçim sistemi ile küçük olsun benim olsun demenin modası geçti.  Artık siyasetçilerin küçük olsun benim olsun demekten vaz geçmeleri gerekir. Büyük olsun hepimizin olsun demeleri gerekir.

Ak Parti Demografik Yapıya Dikkat Edecek Mi  ?

Ak Parti’de yıllardır siyaset yapan bazı İlçe ve belediye başkanlarının partimize nasıl katkı sunarız diye düşünmeleri gerekirken  nasıl bir kaos ve kargaşa çıkarırsak koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler miseli ayak oyunları ile parti üst yönetimini yeniden kendilerine mecbur etmek adına ne tür oyunlar yaptıklarını bu sefer yapılan ilçe teamül yoklamalarından gördük.

Ak Parti Akıllı, Adil ,dürüst ve bilimsel bir ekip oluşturmazsa 2019’da işi zor

İlçe ismini açıklamayacağım kısa bir süre önce bir ilçede temayül yoklaması oldu. İlçenin Gençlik kolları başkanı zaten 100 veya 130 kişinin oy kullandığı bir sistemde benim 30 tane asil 30 tane de yedek gençlik kolları yönetim kurulu üyem var.

İlçemi ve partimi daha üstlere taşıyacak bir adaya oy vermem gerekir diye düşünmesi gerekirken kapalı kapılar ardında daha önce hiç kimseye aday olacağını açıklamayan gençlik kolları başkanına oy veriyorsa burada siyasi ahlaktan  ülke ve parti menfaatinden bahsedilebilir mi  ? 

Ayak oyunları ile alavere dalavere ile % 51 oy almak hayal. İşte Erdoğan bu tehlikeli durumu gördüğü için her gün bir yerde ahlaklı olun adil olun defolu kişileri sırtımızda taşımak zorunda değiliz diyor ama pek de dediği gibi yapılmadığını üzülerek bir çok ilçe temayülünde görmekteyiz.

Hangi parti olursa olsun seçmenin tamamını kucaklayıcı eylem ve söylemlerle hareket etmezse 2019’da % 51 seçimi barajına takılacağı kesin.

Ak Parti içinde kuruluş ruhundan çok uzaklaşıldığını son bir kaç haftadır yapılan temayül yoklamalarında daha bariz bir şekilde gördük.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34