banner32

Adayımızı hafta sonu açıklayacağız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı adaylarını bu hafta yapacakları Parti Meclisi toplantısında belirleyeceklerini bildirdi.

Adayımızı hafta sonu açıklayacağız

 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun HDP’nin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili soruya Demirtaş, “Kongrede kesin olarak açıklanması yönünde bir kararımız yoktu. Parti Meclisimiz yeni oluştu.



Zeytinburnu Times Haber Merkezi



Cumartesi günü ilk Parti Meclisi toplantımızı yapmayı planlıyoruz. Muhtemelen Parti Meclisi toplantımızda görüşme yapıldıktan sonra ismi geçen aday arkadaşlarımız veya ismi geçen halk tarafından talep edilen aday arkadaşlarımızla ilgili bir değerlendirme yapıp karar vereceğiz. Hafta sonu belli olabilir” dedi.



Demirtaş’ın da cumhurbaşkanı adayı için isminin geçtiğinin hatırlatılması üzerine Selahattin Demirtaş, “Aday olması istenen isimlerden biri de benim. Partililerimizden de halktan da böyle bir talep var. Bunları da değerlendireceğiz. Başarılı olabileceğimiz en uygun isim neyse onun üzerinde herhalde karar kılarız” ifadelerini kullandı.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili bir soru üzerine ise Demirtaş, “Hayırlı olsun. Kendisine başarılar diliyorum” karşılığını verdi.

HDP’nin ikinci turda Başbakan’a destek vereceği yorumlarıyla ilgili ise Demirtaş, “Onu Başbakana sorun, biz ikinci tura kalacağımız için kendisi bize destek verir mi acaba? Şimdiden ne düşünüyor açıklasın bakalım” şeklinde konuştu.



Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34