banner32

Zeytinburnu’nda Ramazan Bayramı Coşkusu

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Ramazan Bayramı’nı Zeytinburnulu vatandaşlarla birlikte karşıladı. Bayram namazını Seyyid Nizam Camii'nde kılan Başkan Aydın, namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaşıp çocuklara harçlık verdi.

 Zeytinburnu’nda Ramazan Bayramı Coşkusu
 Zeytinburnu’nun tarihi külliyelerinden Seyyid Nizam Camii her yıl olduğu gibi bu bayram da dolup taştı. Sabahın erken saatlerinde avluyu dolduran binlerce vatandaş, Bayram namazını birlikte kılıp bayramlaştı. İlçede bir gelenek haline gelen bayramlaşmaya Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Abdullah Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, Zeytinburnu İlçe Müftüsü Mustafa Açıkalın ve AK Parti İlçe Başkanı Selami Delibalta da katıldı.

Namaz sonrası Zeytinburnu Belediyesi’nin ikram ettiği börek, poğaça, kuru pasta, kek, Osmanlı şerbeti, meyve suyu ve çayla Ramazan Bayramı'nın ilk kahvaltısını yapan vatandaşlar, ardından cami avlusunda bayramlaşıp sohbet etti. Uzun kuyruğun oluştuğu cami avlusunda vatandaşlarla tek tekbayramlaşan Başkan Aydın, özellikle yaşlılar ve çocuklarla yakından ilgilendi. Bayramlaşmak için büyüklerden önce kuyrukta yerini alan çocuklar bayramın ilk harçlığını Başkan Aydın'dan almanın sevincini yaşadı.

BARIŞ VE HUZUR DOLU BİR BAYRAM DİLİYORUM

Güzel bir Bayram sabahına Seyyid Nizam Camii'nde namaz kılarak başladığını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Rabbime şükrediyorum böylesine güzel ve anlamlı bir güne daha kavuşmamızı nasip etti. Güzel bir Bayram namazı sabahında Seyyid Nizam Camii'nde Zeytinburnulu hemşehrilerimizle bir araya geldik. Barış ve huzur dolu bir ortamda birlikte bayramlaştık, sohbet ettik. İnşallah her gün bayram tadında olsun. Tüm İslam alemininRamazan Bayramı'nı tebrik ediyorum." diye konuştu.

“BÜYÜKLERİMİZLE, GENÇLERİMİZLE VE ÇOCUKLARIMIZLA BAYRAMLAŞTIK”

Bayram namazını Zeytinburnu'nda kılan AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, "Güzel bir Bayram sabahında, Seyyid Nizam Camii'nde Zeytinburnulu kardeşlerimizle birlikte bir araya geldik. Bayram namazını kılıp büyüklerimizle, gençlerimizle ve çocuklarımızla hep birlikte bayramlaştık. Tabii Müslüman coğrafyasında çok hüznümüz var onu da unutmamak lazım. O yüzden inşallah en kısa sürede Müslüman coğrafyasındaki tüm sıkıntılar ortadan kalkar ve Bayramları hep birlikte kardeşçe huzur ve barış ortamı içinde kutlarız diye dua ediyoruz. O bayramlara ulaşmak için rabbim bu bayramı vesile kılsın inşallah." ifadelerini kullandı.

İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik eden AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Abdullah Güler ise, "Öncelikle bir Zeytinburnulu olarak bütün aziz milletimizin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Mazlum ve mağdur coğrafyalardaki bütün Müslüman aleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun. İnşallah en kısa sürede tüm zulümlerin bittiği bir bayram temenni ediyorum." dedi.

Cami çıkışında ilçe esnafıyla da bayramlaşan Başkan Aydın, esnaf ziyaretini tamamladıktan sonra Zeytinburnu Semiha Şakir Huzurevi’ni ziyaret ederek, huzurevi sakinleriyle bayramlaştı. 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34