banner32

''Ağaç katliamına sessiz kalmayacağız''

Zeytinburnu Ambarlar sitesinin yanı başında Vakıflar 1 Bölge Müdürlüğüne ait olan arazide bulunan yetişkin yüzlerce ağacın araziyi kiralayan firma tarafından kesildiği iddiası CHP İl ve İlçe örgütü tarafında protesto edildi.

''Ağaç katliamına sessiz kalmayacağız''
CHP Zeytinburnu ilçe başkanı Metin Doğan,meclis üyeleri ve çok sayıda CHP örgüt mensubunun katıldığı basın açıklamasında sert ifadelerde bulundu.Doğan ''bu kadar büyük ağacın Başbakan Erdoğan’ın bilgisi dışında yapılmış olmasının imkan ve ihtimali dahilinde olmadı. Gece yarısı operasyonu ile Zeytinburnu Belediyesinin ve İBB nin göz yumması sonucu kesilen ağaçların yetine yenisini dikeceğiz''şeklinde konuştu.

İstanbul Times Tv muhabirinin kesilen ağaçların yerine yenilerini dikecek bir çalışma yapmayı düşünürmüsünüz sorusuna ise CHP ilçe başkanı Metin Doğan:”Burada yapılan ağaç katliamını öğrenir öğrenmez örgüt olarak hemen müdahale etik. Bu olayı il başkanlığımıza bildirdik. Yakında burada kesilen ağaçlar ile alakalı daha etkili ve kalabalık eylemler ile başta Zeytinburnu halkı ve olmak üzere tüm İstanbul’un dikkatini bu ayıba çekmek adına elimizden geleni yapacağız” gibi ifadelerde bulundu

''OTEL VE BENZİNLİK YAPAILACAK İDDİALARI ÇOK KUVETLİ''
Doğan, sert ifadelerle yaptığı basın açıklamasında ilginç tespitlerde bulunarak Başbakan Erdoğan'ın daha İBB başkanı iken burada gözü olduğunu ve bu vakıf arazisini bir yandaşına peşkeş çektiğini idda etti.Yandaş olarak bahs ettiği şahsın gece yarısı Vakıflar 1 Bölge Müdürlüğüne ait olan arazide bulunan yetişkin yüzlerce ağacı bulunan onlarca yetişkin ağacı kesmekten çekinmediğini belirten Doğan, ''AKP bütün yeşil alanları yeşil dolara tahvil etmeye alışmış. Ama biz varken burayı kimseye yem etmeyeceğiz” dedi.

''AKP NEREDE DEĞERLİ VE ÜZERİNDE AĞAÇ OLAN BİR ARAZİ VARSA ORAYA GÖZ DİKİYOR''

CHP Zeytinburnu ilçe başkanı Metin Doğan “Değerli arkadaşlar sayın basın mensupları AKP.nin Zeytinburnu’nda yaptığı talan sadece bununla da sınırlı değildir. Bakının buranın yüz metre yukarısında bostan hali vardı. Başlangıçta burası dar gelirli ailelere kentsel dönüşüm odaklı konut yapılacaktı. Daha sonra kendileri için akıllı binalar yaparak halkı unuttular. Hemen buranın yanı başında bulunan Real İstanbul konutları ise taşkın alanında yapıldı. On Altı Dokuz ve diğer binalar ile ilçeyi yaşanmaz hale getiren AKP'dir''şeklinde sözlerini sürdürdü.39 kat olan On Altı Dokuz'un emsali 2.5 ama ağaç katliamı yapılan bu arazinin emsalinin üç olduğunu söyeleyen Doğan,ağaç kesilen arazi'nin emsal değerinin herkesim bildiği gibi silüet tartışması ile ülke gündemini işgal eden On Altı Dokuz'un emsali 2.5 iken buranın 3 olması yapılan çalışmanın talan olduğunu belirtti.

"BU SORUN SADECE CHP'NİN DEĞİL''

Protestoya destek olmak için toplanan vatandaşalar” Burada bir oldu bitti ile yapılmak isteneni kabul etmek doğru değil. Zeytinburnu Belediye yetkilileri bu ağaçların kendi iradesi dışında kesildiğini ifade ederek bu işlemden mesul tutulmayacağını ifade ediyor. Eğer gerçekten durum böyle ise belediyenin emniyet güçleri başta olmak üzere ilgili yerlere şikayette bulunması gerekir. Belediyenin bu konuda ağaç katliamını yapanlar hakkında girişimde bulunmaması demek suça ortak olmuş sayılır. İlçeye ve çevreye değer katan onlarca yıllık ağaçların kesilmesi sadece CHP’nin değil AK Parti ve MHP başta olmak üzere tüm sivil kurum ve kuruluşlarının da derdi olması gerekir''şeklinde açıklamalarda bulundular.

CHP İlçe başkanı Metin Doğan’ ın yaptığı basın açıklaması ve kesilen ağaçların içler acısı hali çok yakında www.,istanbultimes.tv de olacak. Siz de görüntüleri İzleyin talanın vardığı noktayı görün.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34