banner32

Zencefil çayı ağrıları dindiriyor

Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu‘nun “genel olarak güvenilir” grubunda yer alan zencefil, sayısız faydaları nedeniyle birçok ülkede değişik amaçlarla kullanılmaktadır.

Zencefil çayı ağrıları dindiriyor
  Zencefil üzerinde her yıl çok sayıda araştırmaların yayınlandığını belirten Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, “Yıllarca soğuk algınlığı ve öksürüğe karşı etkili kabul edilen zencefil bitkisi, sindirim sistemi rahatsızlıkları için de oldukça yararlıdır.” diyor.



Zencefilin faydaları saymala bitmiyor

Avrupa İlaç Kurumu tarafından kusma ve bulantıyı önleyici olarak kullanımının kabul edildiğinin altını çizen Sezik, zencefilin faydalarını şu şekilde sıralıyor:

“Ayrıca bu mucizevi bitki hafif gaz, şişkinlik ve spazm şeklinde görülen sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı da oldukça etkilidir. Zencefilin romatizma ve osteoartrit ağrılarını giderici etkileri üzerindeki çalışmalarda da epey yol alınmıştır. İltihap giderici ve spazm çözücü etkilerinin tespit edilmesi bu alandaki kullanımları destekleyen bulgulardır. Antioksidan etkisinin bulunmasıyla soğuk algınlığında veya vücut direncini artırmada, hatta bazı kanserlerde etkili olduğu ortaya konulmuştur fakat kanseri önler veya kanser ilacı demek için henüz çok erkendir.”


Zencefil nasıl kullanılır?

Prof. Dr. Ekrem Sezik, zencefilin günümüzde en kolay tüketim yolunun poşet çay olduğunu belirtiyor ve ekliyor, “Kokulandırılmış , hoş lezzetli poşet çaylar piyasada kolayca bulunabilir. Zaman zaman zencefil çayı içmekte yarar var fakat kullanılacak miktar ve süreyi abartmamak gerekir. Bilhassa hamileler ve safra taşı bulunanlar aşırı kullanmamalıdır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34