banner32

Sağlığa Faydalı Çaylar

Tam 4 bin yıl önce ilk olarak Çin'de içilmeye başlanan çay, günümüzde pek çok kültürün vazgeçemediği bir içecek. Kahvaltılara ve hoş sohbetlere eşlik eden çay, kültürler arasında da içim farklılıkları gösteriyor.

Sağlığa Faydalı Çaylar

Ülkemizde siyah çay tüketimi vazgeçilmezliğini korusa da, sağlığa faydaları nedeniyle diğer türlere olan ilgi de günden güne artıyor. Kanserden, kalp hastalıklarına kadar pek çok hastalığı önleyen çayların mucizevi özellikleri şöyle: 

siyahcay 450

Siyah çay

Siyah çay, yüksek oranda kafein içerir ve vücudun yorgun düştüğü zamanlarda iyi bir enerji kaynağıdır. Antioksidan deposu olan siyah çay, damar tıkanıklığı ve kalp krizi riskine karşı vücudu korur. Yapılan bazı araştırmalarda, siyah çayın osteoporoz ve akciğer kanseri gibi hastalıkları önlediği de saptandı.

yesilcay 450

Yeşil Çay

Yeşil çay, özellikle göbek bölgesindeki yağları yakmaya yardımcı olması ile bilinse de kalp ve beyin sağlığını korumada da önemli rol oynuyor. Metabolizmayı hızlandıran yeşil çay, diyabeti önlüyor ve beyin hücrelerini koruyarak Alzheimer ve Parkinson gibi beyin sağlığı ile ilgili hastalıklara savaş açıyor.

beyazcay 450

Beyaz çay

Beyaz çay, yüksek kan basıncını düşürür, kemikleri güçlendirerek osteoporozu önler. Yapılan sağlık araştırmalarında beyaz çayın, diğer çaylara oranla kanseri iki kat daha fazla önlediği ortaya koyuldu.

roboiscay 450

Rooibos çayı (kırmızı çay)

Ülkemizde kırmızı çay olarak bilinen roobios çayı, Güney Afrika'da yetişen kızıl çalı adlı bir bitkiden elde ediliyor.

Kafein içermeyen bu çay, antioksidan bakımından zengindir, kalp hastalıkları ve kansere karşı vücudu korur. Magnezyum, kalsiyum, çinko ve demir de içeren roobios, kemikleri güçlendirir, metabolizmayı hızlandırır ve sinir sistemine iyi gelir.

nanecayi 450

Peppermint çayı

Peppermint, ülkemizde bahçe nanesi adıyla biliniyor. Naneden biraz daha farklı özelliklere sahip olan bu bitki, stresi ve gerginliği önlüyor. İçeriğindeki doğal mentol ile kasları rahatlatan peppermint, kilo vermeye de yardımcı oluyor.

oolongcayi 450

Oolong çayı

Fermantasyon süresi yeşil çaydan daha uzun olan oolong çayı, ağız ve diş sağlığını korumaya yardımcıdır. Diyabet, obezite ve yüksek kolesterol riskini düşüren oolong çayı, egzama gibi önemli cilt hastalıklarına karşı vücudu korur. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan oolong çayı, vücuttan toksinlerin atılmasını da sağlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34