banner32

Önce doğal nefes almayı öğrenin!

Tüm canlıların yaşam kaynağı olan “nefes” ve dünyadaki en etkin, doğal ve temel sağlık terapisi yöntemlerinden olan “doğal nefes almak” ve “nefes koçluğu”, Nefes Uzmanı Nevşah F. Karamehmet’in tavsiyeleriyle önemini yeniden artırıyor. “Nefesimiz açık olmadığı müddetçe ne cildimiz, ne diğer hücrelerimiz, ne de organlarımız kendini yenileyebiliyor. Bu nedenle hepimiz öncelikle nefesimizi açık tutmalıyız” diyen Nefes Uzmanı Nevşah F. Karamehmet, “cilt bakımı, fitness, fiziksel güzellik için neler yapmalıyız?” sorusunun cevabını veriyor.

Önce doğal nefes almayı öğrenin!
Karamehmet, tüm sporların sadece sağlıklı, dinç ve fit kalmak için değil, beden farkındalığını artırmak, kas gelişimine ve korunmasına faydalı olmak için de yapıldığını ifade ediyor.

Nefes Uzmanı Nevşah F. Karamehmet’in bu amaçla kendi yaptığı sporlar, “vinyasa yoga, pilates, anti gravity, yürüyüş, tenis, yüzme, kayak, su sporları ve at binmek…” Beden ve zihin güzelliği için tamamen doğallaşın Nefes Uzmanı Nevşah F. Karamehmet, fit kalmak, beden sağlığını korumak, dinç ve genç kalmak için açık bir nefese sahip kişilerin yararlanabileceği sistemleri de açıklıyor. Beden sağlığı kadar cilt sağlığının da önemine inanan ünlü nefes uzmanı, hamam, sauna, masaj ve cilt bakımını kendi hayatının vazgeçilmezine koyarken, kozmetik ürünlerini asla tercih etmediğinin altını çiziyor. Acil servisleri en çok işlevsiz nefes alanlar arıyor! Nefes Uzmanı Nevşah F. Karamehmet, nefesin bir davranış biçimi olduğunu, solunum sistemimizi ve genel sağlığımızı nasıl etkilediğini araştırırken, bu konuda bugüne kadar yapılmış araştırma ve çalışmalar içerisinde en dikkat çekici olanının, ABD’de 911, yani acil servisi arayan kişiler üzerinde yapılan olduğunu söylüyor. Amerika’da acil servisi arayan hastaların yüzde 90’ının disfonksiyonel (işlevsel olmayan) nefes alışkanlıkları olduğu, yaşadıkları kalp sıkışması, baş dönmesi, daralma, panik atak, anksiyete, heyecan, el ayak uyuşmaları, şiddetli baş ağrısı, hafıza kaybı gibi semptomların disfonksiyonel nefes alışkanlıkları sebebiyle oluşan hipokapni durumu sebebiyle ortaya çıktığının tespit edildiğini ifade ediyor. Karamehmet; “Yani birçoğumuzun yaşadığı sağlık problemlerinin çoğunluğu, sadece yanlış nefes alışkanlıkları sebebiyle olabilir ve bu durum göz ardı ediliyor” diyor. Kariyerini doktorlara, bilim adamlarına, hastalık teşhisi koyan kişilere ‘’ÖNCE NEFESE BAKIN!’’ demeye adayan Nevşah F. Karamehmet, son dönemde New York Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda başlattığı projesinde yer alarak, birçok okulda ‘’disfonksiyonel nefes alışkanlıklarının tespiti ve yeni, fonksiyonel alışkanlıkların öğrenilmesinin önemi’’ üzerine eğitimler veriyor, öğrenci ve öğretmenleri eğitiyor. www.nevsah.com

NEVŞAH FİDAN KARAMEHMET KİMDİR?

Uluslararası Nefes Koçluğu Federasyonu Kurucu Başkanı, ABD Nefes Bilimleri Enstitüsü Üyesi, Nefes Uzmanı ve Yazar. Fiilen Türkiye'ye transformasyonel nefesi getiren ilk kişi, “nefes eğitmenliği” sisteminin kurucusu ve dünya çapındaki üç-dört ehil eğitmeninden biridir. ABD, İngiltere ve Türkiye’de verdiği, tamamen kendi müfredatı olan ve dünya çapında yankı yaratan “Mucize Kursu”nda, “doğal nefes almanın önemini” anlatmakta, katılımcıları kurban rolü oynamayı bırakıp yaşamlarının kontrolünü ellerine almaya, hayatlarının değişmesini sadece beklemek yerine, harekete geçip bir şeyler yapmaya teşvik etmektedir. Nefes koçlarının hocası Nevşah Fidan Karamehmet çalışmalarında transformasyonel nefes, holistik nefes, nefes terapisi, yeniden doğuş, kuantum fiziği, yaşam koçluğu ve meditasyon tekniklerinden esinlenmektedir. 11 yıldır NFS Yaşam Okulu'nun kurucu başkanlığını yapmaktadır. Nefes Koçluğu, ICF tarafından akredite edilmiş Profesyonel Eğitim Programı'dır. Karamehmet, dünya çapında binlerce nefes koçunu eğitmiştir ve bunların büyük çoğunluğu sertifikalıdır. Dokuz adet çok satan kitaba ve birçok ödüle sahiptir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34