banner32

Kolestrol öldürmez süründürür !!!

Avrasya Hospital’e başvuran 30 yaşındaki turizmci Banu Unculu yüksek kolesterolden dolayı acilen Prof. Dr. Esat Akıncı tarafından by pass ameliyatına alındı.

Kolestrol öldürmez süründürür !!!
3 Yıldır öncesi başlayan  göğüs ağrısı, çabuk yorulma, nefes darlığı şikayetini dikkate almayan 30 yaşındaki turizmci Banu unculu yoğun iş temposundan dolayı kendi kendine yaparak şimdi geçer yoruldum dinleneyim, şekerim yada tansiyonum düşmüştür diyerek tedavisini geçiştirdiğini anlatıyor.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Gülay Tunçel - Özel Haber

Banu Unculu tabi zaman geçtikçe yaşam kalitem düştü ve düz yolda yürüyemez hatta 2 merdiven çıkamaz hala geldim, göğüs ağrım daha çok şiddetlenince istemeden de olsa check- up yaptırmak istedim hiç aklıma gelmiyor ki kalp hastası olduğum kalbimi zorladığım…

Bana bir şey olmaz demeyin 

Ailemizde de kolesterol ve kalp olsa da bana vurmaz dedim.  İçim rahat etsin diye birgün tahliller için hastanenin yolunu tuttum ve sonuç  kolesterolüm çok yüksek değerlerde çıktı  normal bir insanda 200 lerde olması gerekirken  bende 700 leri geçmişti.

İlk gittiğim hastane sonuçları gördükten sonra  bir eğitim hastanesinde araştırma  yapılması gerekir dedi. Araştırma neticesinde bir sürü ilaç verildi…  Tabi gençliğime de güvendiğim için bana  birşey olmaz deyip piyasadaki diyetleri hatta bazı  hocaların söylediği  kolesterol düşürür denen diyetleri bile kendimde uyguladım.

Aradan 6 ay geçtikten sonra şiddetli göğüs ağrısı ile uyandım ve  hastanenin yolunu tuttum  yine yapılan tetkikler sonucunda kolesterolümün düştüğünü düşünürken 700 lerde olan kolesterolümün  1000 lere kadar yükseldiğini öğrendim , kısacası  kullandığım ilaç ve yaptığım spor ve diyetlerin  hiçbir faydasını görmedim aksine daha da kötü oldum ve Gittiğim Hastane anjiyo şart dedi .

Yapılan anjiyo sonrası tedavide sağlığımda hiçbir değişiklik olmadı ve yaşam kalitem gittikçe kötüleşmeye daha çok başladı ve dayanılmaz bir hal alınca gittiğimiz birçok hastane ve hekim beni  hasta olarak ikna edemedi tedavilerim aksadı diyen hasta Unculu,  taki  tavsiye üzerine Prof. Dr. Esat Akıncı ile tanışana
kadar diye anlatmaya devam ediyor.

Prof Akıncı'ya çok şey borçluyum

İlk tanışmamızda  şikayetlerimi anlattım, yaptırmış olduğum tetkiklere baktı ve acilen Bypass olmalısın dedi. Esat Hocam güler yüzüyle bana tam 2 saat e yakın bana zaman ayırarak yoğunluğunun içinde konuşma ve davranışlarıyla  güvenimi kazandı. Çok mutlu oldum. Daha  sonra korkutmadan ameliyat hakkında aklıma gelmeyen bütün sorulara ilişkin bile beni aydınlattı çok mutlu oldum ve tamam Benim Hocam Prof. Dr. Esat Akıncı olmalıdır diyerek içimdem geçirdim.Çünkü bir yaşam boyu görüşmek zorundayım doktorum ile bu yüzden hasta doktor ilişkisi çok önemli bizlerin hayatında güven almasan tedavi olamazsın diyen Unculu, teşekkür ettikten sonra odasından ayrıldım.

Avrasya Hospital tam donanımlı bir hastane 

Avrasya Hospital Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esat Akıncı ve ekibi tarafından gerçekleşen bu  ameliyatın bilgileri paylaşan Prof. Dr.  Akıncı bu hastamız bize geldiğinde  kalbindeki ana  iki damar tıkalı idi.

Bu tür ameliyatlarda hastaların uygunluğuna göre işlemi kalbi durdurmadan yapıyoruz hastaya da avantaj sağlıyor çünkü kalp akciğer makinesine bağlanmıyor. Bu ameliyatın  en önemli  özelliği ‘’bütün damarları atardamar olarak kullanılması’’ olduğunu söyleyen  Prof. Dr.  Esat Akıncı , Bypass ameliyatlarında  biliyorsunuz ki;  ayaktan damar alınmaktadır . Biz bu hastamızda bu işlemi yapmadık ameliyat esnasında  ‘’kol damarını kullanarak’’ ameliyatı gerçekleştirdik. ‘’Kol ve göz içinde 2 tane damar var ‘’ ‘’biz  atar damarı ‘’alarak hastamızda  kullandık ameliyatımız çok iyi geçerek yaklaşık  2,5 saat sürdü dedi.

Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esat Akıncı özellikle hastamız ile ilgili şikayetlerin genetik faktörleri olsa  da ,  özellikle Canan Karatay mevzusunun vurgulanması taraftarıyım. Çünkü etrafımda o kadar insan var ki özellikle entelektüel kesimden o kadar çok insan inanmış ki Canan Karatay’a. eğitimli insanlar ,doktorlar var. Geçen bir tane doktor arkadaşım bile Canan Karatay diyeti yapıyoruz. Bir sürü hastam ilacı kesmiş.

İlaç tedavisini yarıda bırakmayın 

Şunu söylemek lazım belki de bu Canan Karatay açıklamasından sonra birçok hasta ilaçlarını bırakıyor. Bu konuyla ilgili ciddi bir sıkıntı var. İlaçlarını bırakanlar arasında doktorlar dahi var. Bu kadar inandırıcı gelmiş. O yüzden bırakılması noktasın da  damarlar tıkanır tekrar. Özellikle ayaktan alınan damarlar kolestrole daha duyarlıdır.  Lütfen buradan hastalarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Hiç bir şey insan ve sağlık kadar önemli değildir ‘’ ilaçlarınızı bırakmayınız’’ .

Canan Karatay diyetine bağlanan çok hastamız var   

Canan Karatay’ın  medyada çok güçlü bir rolü var herkesi etkisi altına alabiliyor, Bir çok insanın sağlığıyla oynadığının farkında değil, bu diyetleri uygulayanlar geçici mutluluk yaşayabilir sonrasında birçok hastalık hediye olarak size geri dönüş yapacağının farkında  olmalısınız.

Prof.  Dr. Esat Akıncı  geçen gün özel bir kanalda yine dinledim Karatay’ı  hala daha aynı şeyleri söylüyor. Topluma sağlığımıza yönelik söyledikleri  aykırı olduğu içinde  medyanın ilgisini fazlasıyla çekiyor.

İnsan sağlığına ilişkin bu tür konuşmaları Canan Karatay  Amerika’da söylese bir kere Amerikan Hekimler Birliği soruşturma açar, takibe alır diplomasıyla ilgili çünkü  yok yaptığı konuşmalarda elinde bilimsel kanıtı yok, ispat edemiyor, söylediklerine ilişkin bir şey göstermiyor kolesterol faydalıdır diye ,  Bir tek İtalya’da bu işlerle ilgili birisi var kolesterole ilişkin aynı şeyleri söylüyor. Karatay Hoca da ondan  kopya alıp bunlardan sanırım yola çıkarak böyle konuşuyor dedi.

Kolesterole ilişkin açıklamalarında Karatay’ın ilaç firmalarının oyunudur halkı sömürmek üzere planlanmış bir oyunun  parçasıdır gibi bir görüşleri var. Tabii bunlar özellikle kolestrol kontrolüne hakim olması mümkün değil. Binlerce çok büyük çalışmalar var. Yaklaşık 200.000 insanda yapılan çalışmalardır. Bunların hepsi de mi sahtedir, yalancıdır? Biraz da bunun orjinalliği burada daha doğrusu böyle yayınların yapılması gerektiğini düşünüyorum.

İşte gözümüzün önünde görüyorsunuz ki   kızımız yüksek kolesterolden  bypass ameliyatı oldu. Kolesterole ilişkin  binlerce bilim adamı çalışmış ,  vücudumuza kesinlikle zararı var olduğunu ispatlamış kanıtıyla  ortada peki soruyorum size ?... Bu hocalarımızın hepsi de mi yalancı. Bilimsel temele dayanmayan Canan Hocanın söylediği gibi şeyler  sebebiyle  insanlar zarar görüyor maalesef.

Prof. Dr. Akıncı, Bypass ameliyatı gerçekleşen Banu Unculunun bundan sonraki yeni yaşamına ilişkin ise, kendisine çok dikkat etmeli ve kesinlikle yoğun ilaç kullanmaya devam edecektir.

Yine düzenli bütün ilaçlarını kullanmazsa ,sağlığına dikkat etmez ise ne olur sorusu üzerine ise;

Düzenli ilaç kullanımı, doktor muayenesi olmazsa yine başa dönebilir o zaman  hiç bir şey insan ve sağlık kadar önemli değildir … sağlığınızı kaybetmeden kıymetini bilin, mutlaka ilaç tedavisi uygulanırsa  tedavi aşamasında doktorunuza sormadan ilaçlarınızı bırakmayınız dedi.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34