banner32

En iyi Yöntem Normal Doğum

Sezaryen Sonrası Vajinal Doğum (SSVD) yapan annelerden, Op. Dr. Belgin Harzadın veDoğum Koçu Ebe Elif Polat Demiröz’e anlamlı hediye.

En iyi Yöntem Normal Doğum
Son yıllarda artan sezaryen doğum rakamları ve sezaryen sonrası yaşanan travmalar, dünya genelinde ülkelerin anne adaylarını normal doğuma yöneltmek için çalışmalar yapmasına neden oldu. Sezaryen doğuma göre çok daha sağlıklı olan normal doğum için anne adaylarına gebelik sürecinde çeşitli eğitimler verilerek, bu konuda bilinçlenmeleri sağlanmaktadır.

BİR KERE SEZARYEN, HEP SEZARYEN DEĞİLDİR

Ülkemizde bazı Kadın Doğum Uzmanları tarafından ısrarla desteklenen SSVD, hem anne hem de bebeğin sağlığı için büyük önem teşkil ediyor. SSVD oranlarının gün geçtikçe artması da bir kere sezaryen olan annenin sürekli sezaryen olması tezini çürütmektedir. Bir kadın gebelik sürecinde yaptığı doktor seçimi ve aldığı eğitimler ile çok rahatlıkla normal doğum yapabilmektedir. Bu anlamda bilinçli ve eğitimli gebeler normal doğum yapabilmek için SSVD destekleyen doktor arayışına girmekteler.

SSVD BAŞARISI %90

SSVD’nin en büyük destekçilerinden Op. Dr. Belgin Harzadın%80 %90’ı bulan SSVD başarısı ile en çok tercih edilen doktorlar arasında. Özel muayenehanesinde çalışan ve hipnoterapi, psikoterapi, cinsel terapi gibi alanlarda da hizmet veren Belgin Harzadın’ın hastalarıyla olan yakınlığı da gözlerden kaçmıyor.

Geçtiğimiz günlerde Belgin Harzadın ve Doğum koçu Ebe Elif Demiröz’ün doğum yaptırdığı ve halen devam eden gebelerinin sanal ortamda organize olarak teşekkür etmek adına tertip ettikleri bir kahvaltı programı gerçekleştirildi. Sanal ortamda birbirleriyle iletişime geçerek hem kendi aralarında dostluk bağı kuran hem de doktorlarına olan bağlılık ve sevgilerini ifade etmek isteyen anneler, büyük bir tanışma programı düzenleyerek kendilerine bu imkanı sağlayan ekibe anlamlı bir hediye takdim ettiler.

MOZAİK TABLOLAR DUYGULANDIRDI

Düzenlenen kahvaltı programında Op. Dr. Belgin Harzadın ve ebe Elif Polat Demiröz’e bugüne kadar doğumunu yaptırdığı bebeklerin fotoğraflarından oluşturulan mozaik birer tablo hediye eden anneler, duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldular.

Bu anlamlı hediyeden sonra kısa bir konuşma yapan Op. Dr. Belgin Harzadın “Bu güzel ve anlamlı hediye beni çok duygulandırdı, çok mutlu oldum” diyerek, katılanlara teşekkür etti. Programda SSVD yapan anneler de kendi doğum hikâyelerinianlatarak yaşadıkları tecrübeleri paylaştılar. 


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34