banner32

Aydınlar Ocağı 24.Genel Kurulunu Yaptı

Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Mimar Süleyman Uluocak’ın yaptığı sunum ile Fatih Belediyesi Çatladıkapı Sosyal Tesislerinde 24. Olağan Genel Kurul toplantısını kahvaltılı şekilde yaptı.

Genel Sekreter Uluocak Aydınlar Ocağı üyesi olan ve vekil seçilen kişileri kutladı

Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Mimar Süleyman Uluocak yaptığı açılış konuşmasında İyi Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili seçilen Aydınlar ocağı Yüksek İstişare Kurulu üyesi  Hayrettin Nuhoğlu ve Aydınlar ocağı üyesi MHP eski İstanbul il başkanı Abdurrahman Başkan’ın da Antalya’da MHP milletvekili seçilmesinden dolayı tebrik etti.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Uluocak Genel başkan Prof.Dr.Mustafa Erkal’ı Küsüye davet etti

Yeniden Güven tazeleyen Aydınlar Ocağı Genel başkanı Prof.Dr. Mustafa Erkal ezber bozan bir konuşma yaptı.

İşte Konuşmanın satır başları :

Aydınlar Ocağımızın 24. Genel kurul toplantısına hepiniz hoşgeldiniz. Kongrenizin hayırlara vesile olmasını dilerim. Kendim ve yönetim kurulum adına hepinize saygılarımız sunarım.

Kongremizin ilk sözleri olarak genç yaşlarında vatanları, bayrakları ve ezanları için şehit olan gençlerimizi rahmetle yad ediyorum.

Aydınlar Ocağımızı kurup bizlere emanet eden ve bugün ahirete göçmüş olan bütün büyüklerimize Allah’tan rahmet dilerim.

Dün olduğu gibi bugünde Milli birlik ve beraberliğimiz içinde milli duruşumuzu aynen sürdürüyoruz.

Hasta olduğu için genel kurulumuza gelemeyen ve hepinize selamlarını ileten arkadaşlarımız var. Hepsine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Kongremizi yaptığımız mekanı bize Fatih Belediyesi Çatladıkapı Sosyal tesislerini bize tahsis eden yeni Fatih Belediye Başkanımız Sayın Hasan Suver’e teşekkür ederim.

Genel Sekreterimiz biraz önce bahsetti. Üyemiz  Hayrettin Nuhoğlu İyi Parti İstanbul 1. Bölgede, Abdurrahman Başkan’da MHP den Antalya Milletvekili  olarak 27. dönem TBMM’ne seçildiler her ikisini de tebrik ederim.

Bu kongrede seçilen bütün arkadaşlarımız Asil üyedir. Kanunlar gereği asil yedek yazmak zorundayız ama bizim kendi aramızda asil yedek ayrımı yoktur.  Bir süre önce ülkemiz terör ile mücadelede büyük bir hatanın eşiğinde döndün. Terörist ile müzakere değil mücadele olur dedik ve şimdi öyle oluyor.

Siyasiler konuşmalarına dikkat etmek durumundadırlar.  Bugün yolcu seyir halindeki otobüs sürücüsüne saldırıyorsa burada siyasilerin eylem ve söylemleri etkili olmadı denilemez. Herkes konuşmalarına eylem ve söylemlerine dikkat etmek durumundadır. Örnek alınması gereken siyasiler konuşmalarına dikkat etmez ise bu alta gelene kadar daha da kötüleşir.

Türkiye de sadece Türk milleti yoktur diyenlerin niyetleri halis değil. 

Aydınlar  Ocağı Hiçbir Partinin Arka Bahçesi değildir

Aydınlar Ocağımız kurulduğu günden beri  hiçbir parti ve oluşumun arka bahçesi olmamıştır. Sivil Toplum kuruluşları içerde ve dışarda hiçbir kuruluşun güdümünde olmamalıdır. Bu tür  güdümlü oluşumlar hiçbir zaman kendi özgür iradeleri ile hareket edemezler.

Biz Aydınlar ocağı olarak ülkemizin Milli Menfaatlerini dikkate alarak çalışıyoruz.

Aydınlar ocakları olarak yaptıklarımızın şuraların sonuç bildirgeleri bütün siyasi partilere rehber olabilecek bilgiler içeriyor.

Türkleri ve Kürtleri barıştıracağız demek her İKİ kesime de hakarettir

Sanki ülkemizde Türklerin ve Kürtlerin bir sorunu varmış gibi bir bu iki kesimi barıştıracağız diyenler doğru bir teşhis yapamıyorlar. Ülkemizde Türk ve Kürt sorunu yoktur. Ülkemizde terör sorunu vardır. Bu ülkenin asli kurucu unsurları vatanlarını seven Türkler ve Kürtlerdir.

Aydınlar Ocağı hiçbir zaman terör ve teröriste yakın durmamıştır duramaz da. Hiç bir kimse bizim ülke düşmanlarına sempati ile bakmamızı bizden beklemesin.

Dış Güçlerin tahrikleri ile son 35 yıldır Doğu illerimizde halkı devlet ile karşı karlıya getirmek isteyen dış güçler bu alanda yerli halkın desteğini alamamışlardır. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini yok sayanları biz de yok sayarız.

Konuşmama başlarken demiştim bir kez daha değineyim  bizler bugün burada rahat rahat genel kurulumuzu yapıyorsak bizler için canını feda edip şehit olan gençlerimize çok şey borçluyuz.

Bugün içimizde bir kesim Muhammedsiz İslamı,  Alisiz Aleviliği, Atatürksüz Türkiye, Türksüz Anadolu istemek gibi içi boş bir hayalin peşine düşmüşler. Yapacağımız çalışmalar ile bu tür faydasız girişimleri etkisiz hale getirmeliyiz.

Köprü yapmak, yol yapmak  elbette önemlidir. Ancak daha önemlisi de cari açık vermemek için bir çok ürünü kendimiz üretmeliyiz ve ithal etmemeliyiz. Cari açığını kapatmayan hiçbir ülke taviz vermeden varlığını sürdüremez.

Türkiye de büyüme ile alakalı verilen oranlar  sağlıklı değil. İthalata dayalı bir büyüme hiçbir zaman sağlıklı olamaz.

Bugün hangi baba evladına tarım yap, gel çiftçilik yap gel üretim yap  diyebilir ? Diyemez çünkü yurt dışında bu alanda üretim yapanlar  bu konuda üreticisine ciddi katkılar sunuyor.

Değerli dostlar ,

FETÖ terör örgütü 2002/2003 yıllarında Aydınlar Ocağımıza karşı çok ciddi hamleler yaptılar. Bizler el birliği ile bize karşı oynanmak istenen oyunu bozduk.

Aydınlar  Ocağı Türkçenin ilim dili olması için çalışıyor. Suriyeli sığınmacıların Arapça olarak yazdıkları babelalar ile İstanbul sokaklarını farklı hale getirmelerine dur diyen Esenyurt Belediyesi bir süre önce asılan tabelalarda a olan yazıların TSE gereği % 75 ‘inin Türkçe olmasını talep etti. Bundan dolayın başkan ve ekibini kutlarım.

Yer adları egemenlik  ile ilgilidir bundan dolayı yer isimlerinin eski haline dönmesine karşıyız. Güroymak neden Norşin olsun ?

Türkiye’ye göç eden Suriyeli sığınmacılar ülkelerinde can ve mal güvenliği yoktur diye geldi. Bayramlarda yüz binlerce kişi bayram tatiline gidip geliyor. Mademki normal bir yaşam var ve orada yaşayan akrabalarınız var neden bunlar tekrar kabul ediliyor anlayabilmiş değilim.

Bir çok katılımcı dilek ve temenniler  kısmında  konuştu. Daha sonra yapılan seçimde yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi.

AYDINLAR  OCAĞI YÖNETİM KURULU ÜYE LİSTESİ

1.Prof. Dr Mustafa E. Erkal

2.Doç.Dr Sakin Öner

3.Prof.Dr Sevil Sargın

4.Mimar Süleyman Uluocak

5.Hikmet İşman

6.Ernail Koç

7.Prof.Dr İbrahim Öztek

8.Ahmet Melik

9.Av.Mustafa Özkurt

10.Ünal Sengir

11.Hüseyin Tavukçu

12.Ali Armağan

13.Av.Ahmet Arslan

14.Yrd.Doç. Ahmet Ziya Küçük

15.Eczacı Fahri Yağlı

16.Ahmet Orhan

17.Ali Sezgin

18.Av.Hakan Yalçın

19.Doç.Dr.Zeki Severoğlu

20.Dr.Behçet Kara

21.Fethi Ali Koç

22.Numan Başak

23.Hikmet Kaplan

24.Av.Salih Bayır

25.Av.Şekip Mehan

26.Metin Özkan

27.Sami Acarözmen

28.Mesut Günata

29.Av.Ahmet Serbes

30.Abdurrahman Külünük

31.Halim Terzi

32.Av.Yasin Fazıl Akyürek

33.Bülent Ertem

34.Dr. Halit Gökalp Küçük

DENETİM KURULU

1.Ali Sırtlı

2.Mustafa Kılıçarslan

3.Turgut Ergin

4.Ertuğrul Erden

5.Serdar Sertaç Aladağ

6.Nizamettin Aras

 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34