banner32

Avrasya'da afetlere karşı tatbikat yapıldı

Hastanelerde Afetlere karşı hasta tahliye senaryosunda, Hastanede yangın alarmının çalmasıyla birlikte tatbikat, gerçeğini aratmadı. Görevli hastane personelleri ayaktaki hastaları tedavi ederken, kurtarma ekipleri ise, yoğun bakım ünitesinde bulunan kontrollü bir şekilde tahliye ederek, kurdukları sistemle 6. kattan aşağı indirdiler.

Avrasya'da afetlere karşı tatbikat yapıldı
Depremin en riskli Bölgelerinin başında gelen İstanbul’un Zeytinburnu ilçesin de yer alan, Türkiye’nin ilk ruhsatlı medikal onkoloji merkezi ve kalp hastalıklarındaki başarılı tedavileriyle basında dikkatleri çeken  Avrasya Hospital MAG AME (İstanbul Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi ) işbirliğiyle olası afetlerde daha fazla insan hayatı kurtarmak adına tüm doktor ve çalışanlarına 'Acil Müdahale' eğitimi vermesinin ardından, gerçekleşen tatbikat,  başarılı ile tamamlandı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 
Zeytinburnu Avrasya Hospıtal' de gerçekleşen tatbikata İstanbul Mahalle Afet Gönüllüleri, Zeytinburnu Belediyesi Afet ekibi ve hastanede görev yapan doktor, hemşire ve diğer görevlilerden olmak üzere 65 kişilik kurtarma ekibi görev yaptı.

Tatbikatta hastanenin 2. katında temsili yangın çıkmasının ardından yangın alarmı çalındı. Bunun üzerine hastane personeli ayaktaki hastalar ile hasta yakınları dışarı çıkardı. Diğer çalışanlarda yangın merdivenlerinden dışarı çıktı. İtfaiye ve diğer kurtarma ekipleri gelene kadar hastanenin oluşturduğu kurtarma ekibi, yangına müdahale etti.

Mahalle Afet Gönüllüleri ve Zeytinburnu Belediyesi ekipleri de 6. katta bulunan yoğun bakım ünitesine giderek hastaları sedyeye bağlayarak bir hemşire eşliğinde kontrollü bir şekilde kurdukları sistemle aşağı indirdiler. Aşağı inen hastalara müdahale eden doktorlar daha sonra da ambulansa bindirdikleri yoğun bakım hastalarını başka hastanelere naklettiler.

Başarılı bir şekilde süren tatbikat gerçeğini ise hiç aratmadı. Hastane personelinde oluşan meraklı gözler indirilen hastaları hem izliyor hem de cep telefonlarıyla kayıt yaptılar.

Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Hüseyin Urlu, 'Hiç bir şey insan ve sağlık kadar önemli değildir.' Marmara Depreminin ardından yaşanan felaketi hepimiz şahit olduk, tekrar bu üzüntüyü  yaşamak istemiyoruz, o dönemin izlerini unutmak mümkün değil birçok aileler dağıldı , perişanlık yaşandı…

Bizlerde Hastane yönetimi olarak deprem gerçeğini kabul edip, üzerimize düşen ne varsa olası deprem ve afetler karşı, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarımızı tüm doktor ve çalışanlarımız ile sık sık bir araya gelerek bu tür çalışmalarımızı sürdürerek yaşanacak kriz anında, ekip olarak kendimizi hazırlıyoruz.

Bu amaçla bu tatbikatımızda da 'Hastanemizde görev yapan aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu yaklaşık 45 kişilik ekip, 2 gün eğitim aldılar. Daha sonra da profesyonel olarak görev yapan kurtarma ekipleriyle koordineli bir şekilde tatbikatı gerçekleştirdiler.

Bizim için en önemli yer yoğun bakım ünitesidir. Çünkü diğer katlarda bulunan hastalarımız böyle bir durumda kendilerini dışarı atabilirler. Ancak yoğun bakım ünitesindeki hastalarımızda öyle olmuyor. Bu nedenle kurtarma ekipleri yoğun bakım ünitesine ağırlık verdiler ve hastaları tahliye ettiler' .. Biz hastane olarak sağlık çalışanlarımızla birlikte afetlere karşı elimizden gelen en iyi düzeyde kurtarma çalışmalarımızı her an gerçeğini yaşayabiliriz diye konuştu. Tatbikatın ardından hasta yakınları görevlileri uzun süre alkışladı.

 Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34