banner32

Avrasya Hospital’e Uluslararası Servis Geliyor

Ülkemizin ilk sağlık kuruluşları içinde yer alan Avrasya Hospital yurt dışı hastalardan ülkeye döviz kazandırmak için yeni bir servis kuruyor. Fatih Üniversitesi Hastanesi Yurt Dışı hasta ilişikleri uzmanı i Murat Yaşar Hastane idarecilerine,Hekimlerine ve açılacak yurt dışı servisinden görev almayı düşünen personelin katıldığı toplantıya katılım çok büyük oldu.

Avrasya Hospital’e Uluslararası Servis Geliyor
Avrasya Medikal kadro ve ekipman olarak Uluslararası Hasta Kabulüne uygun bir kurum

Avrasya Hospital Uluslararası Hasta Servisi  İstanbul Kalkınma Ajansı 2015 yılı Sağlık Turizm Merkezi İstanbul İşletmeler  Programı Kapsamında Hastanenin konferans salonunda  düzenlenen bilgilendirme toplantısı 27 Kasım 2015 de yapılacak daha geniş katılımlı toplantının ön hazırlığı mahiyetinde yapılan toplantıda Murat Yaşar dünya üzerinde sağlık turizminde pay alan ülkeleri sıraladı.


Zeytinburnu Times Haber Merkezi 


Dünya üzerinde  35 tane sağlık destinasyonu var

Türkiye’nin sağlık sektörüne verdiği destekler neticesinde yurt dışı hastaların ülkemize gelemsi adına sağlık bakanlığının yaptığı önemli çalışmalar olduğu vurgulandı. Ülkemize gelen normal turistlerin günde ortalama 100 ile 150 dolar para harcadığı hesaplanıyorken sağlık için gelenlerin ise ortalama günde 1000 ile 1500 dolar arasın da bir para harcadığı biliniyor.

İstanbul Dünyanın merkezinde yer alıyor sağlık turizminde ciddi bir pay alınabilir           

Türkiye’de tıp alanında yapılan ciddi çalışmalar neticesinde dünya ölçeğinde çok kalifiye bir doktor kadromuz var. Bunun en önemli nedeni tıp fakültelerine girebilmek için ÖYS sınavına firen 2 milyon öğrendi içinde ancak ilk % 5 in içine girenlerin kayıt yaptığı  için daha işin  başında zeki ve çalışkan öğrencilerin alınması büyük bir avantaj. Yeni  tıp fakültelerinin aılmayışı da öğrenci başına düşen hoca sayısı açısından önemli bir kıstas.

Opr.Hüseyin Urlu seminerden sonra gazetenize şunları söyledi       

Avrasya Hospital yönetim kurulu başkanı Opr.Dr. Hüseyin Urlu gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi “Ülkemizde ilk açılan sağlık kurumların içinde yer alıyoruz.1999 dan beri yurt içi ve yurt dışı milyonlarca hastaya şifa dağıtma gayretindeyiz.Son yıllarda onkoloji, saç ekimi kalp ve damar cerrahisi konusunda uzman kadromuz ile güzel hizmetler sunuyoruz. Çok yakın zamanda Gaziozmanpaşa’da inşaatı bitmek üzere olan Hastanemiz de hizmete başlayacak.Buranında tam kapasite ile çalışmaya başlaması ile her iki kurumuzda yaklaşık olarak bin kişiyi isdihdam edeceğiz. Yurt içi hastalarımıza hizmet verdiğimiz gibi bundan sonra  Uluslararası Hasta Servisimizin da faaliyete girecek olması neticesinde ülkemize döviz girdisi salacağımız için kendimizi mutlu sayıyoruz” dedi.                       

Avrasya Hospital idarecilerine,doktorlarına ve çalışanlarına önemli bilgiler veren Murat Yaşar sunumu ile de tam not aldı.

Avrasya Hospital ailesi artık bundan sonra daha profesyonel bir kadro ile uluslararası  hastalar da hizmet verecek.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34