banner32

Avrasya Hastanesi Sağlık Okur Yazarlığı Seminerleri Başladı

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının yıllar önce başlatmış olduğu sağlık okur yazarlığı eğitimleri kapsamında Avrasya Hastanesi Zeytinburnu Yerleşkesi konferans salonunda yıllardır yapılıyor. Yaz ayarında ara verilen etkinlik 14 Eylül 2018 itibari ile başladı. Her Cuma günü Saat 14:30 da başlayan seminerlerin konuşmacıları uzman doktorlar oluyor.

Avrasya Hastanesi Sağlık Okur Yazarlığı Seminerleri Başladı
Seminer Geleceğim Zeytinburnu Platformu ve Sivas Dernekler Federasyonu Kadın Kolları üyelerinin katılımı ile yapıldı

Geleceğim Zeytinburnu Platformu başkanı Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner yaptığı konuşmada şunları söyledi “Avrasya Hastanesi Zeytinburnu Yerleşkesini hizmete açıldığı 1999 yılından bu yana takip ediyorum.

Sürekli hasta ve hasta yakını odaklı çalışmaları ile yerli  ve yabancı hastaların tercih ettiği bir sağlık kuruluşu olma özelliğini  her geçen gün ileriye taşıyor.

İşte Sağlık okur yazarlığı konusunda gönüllü olarak senin 9 ayı her hafta Cuma günleri saat 16.30 da başlayan seminerlerin katılımcıları da her geçen gün artıyor.

Hastane yönetimini ve seminerler için  günlerce hazırlık yapan hekimlerimizi emeklerinden dolayı kutluyorum. Bir basın mensubu olarak Avrasya sayesinde azda olsa sağlık alanında bu seminer sayesinde bilgi sahibi oldum.

Bugün bu seminere  katılan Platformunuzun yönetim kurulu üyelerinden Osman Kumandan, Nadiye Polat, Kadir Şengül , Çağla Pekgüleç ve yine Platformumuzun  Yüksek İstişare Kurulu üyelerinden Sümeyra Sarsılan, Erdoğan Balta, Öznur Köse, Nihayet Gölbaşı,ve Türkan Kılıçoğlu ve Fazlı Gani Toplu katıldı.

Geleceğim Zeytinburnu Platformu kurucu başkanı  Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner sunum için Op.Dr.Ali İhsan Yalçınoğlu’na sunumu için hasta sahip ve idarecilerine de sağlık seminerlerine ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti.

 

Sivas Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Ayşe Karagöz ve yönetimi de seminere katıldı. Karagöz Op.Dr. Ali İhsan Yalçınoğlu’na yaptığı sunum Avrasya Hastanesine de bu ortamı sağaldıkları için teşekkür etti.

Seminerler ücretsiz ve herkese açık

Avrasya Hastaneler Grubu tarafından halka açık olarak ücretsiz bir şekilde düzenlenen seminerlere her hafta bir sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri davete diliyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Ali İhsan Yalçın MYOM Tedavisi konulu semineri verimli geçti.

Avrasya Hastanesi Zeytinburnu Yerleşkesi 2. Kat Konferans salonunda yapılan sunumda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Ali İhsan Yalçınoğlu Miyom (MYOM) konusunda anlaşılır bir sunum yaparak teşhis ve tedavi süreçleri halkında bilgi verdi.

Dr.Yalçınoğlu bu hastalığın adet gören bir genç kızdan 50 yaşına kadar olan bir çok bayanda görülebileceğini ifade etti. Büyüklüklerinin nohut tanesinden futbol topuna kadar hacimlerde olabildiğini söyledi.

Slayt eşliğinde yapılan sunumda bu hastalık ile alakalı teşhis, tedavi ve diğer yan etkenleri hakkında sunum yapıldı. 

Sunum Sonunda teşekkür belgeleri verildi

Sunum sonunda soru cevap ve katkılardan sonra Hastanenin başhekimi Uzm.Dr.Türkan Uslu tarafından hem semineri veren Op.Dr. Ali İhsan Yalçınoğlu’na, hem de  Hüseyin Çetiner  ve Ayşe Karagöz’e teşekkür belgesi takdim etti.

Program hatırı fotoğrafının çekimi ile son buldu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34