banner32

Kenyalı genç e-atıkları takıya dönüştürüyor

Kenyalı bir genç, çöpe atılan bilgisayarların parçalarından takı tasarımları yapıp satarak hayatını kurtardı.

Kenyalı genç e-atıkları takıya dönüştürüyor
 16 yaşındaki David Nderitu yakın zamana kadar evsiz bir gençti. Ama şimdi, eski bilgisayarların devre kartlarından küpe tasarımları yaparak büyük bir gelir sağlıyor.

Kenya gazetesi Daily Nation'ın haberine göre, Nderitu, barınması için kendisini kabul eden yetimhaneye, gençleri, yeni beceriler kazanmaya özendirmek amacıyla gelen bir konuşmacının söylediklerinden esinlenmiş.

David Nderitu, büyük çöplüklere atılıp toprağı zehirleyeceğini söylediği eski telefonlardan ve bilgisayar ana kartlarından takılar üretiyor.

Artık okula gitmeye başlayan ve kaynakçılık belgesi de alan Nderitu, iki haftalık bir süre içinde, 60 kadar parça takı üretiyor. Bu takılar yaşadığı yörede 300 Kenya şilinine (2.10 sterlin) satılıyor; yurt dışındaysa bunun üç katına alıcı buluyor.

Şimdi ABD'deki Pennsylvania Üniversitesi'nden destekçiler, David Nderitu'nun ürünlerini toptan olarak alıyor.

Kenya'da ortalama yıllık gelir 1.080 sterlin dolayında.

Buna karşılık Kenyalı milletvekilleri dünyada en yüksek maaş alan parlamenterler. Yakınlarda Kenya'daki milletvekillerinin maaşlarının 72 bin sterline çıkarılması amacıyla bir oylamaya gidildi; ancak doğan büyük tepki üzerine öneri reddedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34