banner32

Dünya' da İlk ve Tek Uluslararası Geçerli Yoga Sertifikası

American Yoga Association’ın tüm dünyada hızla yayılan yoga uzmanlık programı “International Yoga ExpertCertificate(IYEC)”, İstanbul Gelişim Üniversitesi işbirliği ile İstanbul’da 10-17 Şubat tarihleri arasında yapıldı. Programa katılan 15 kişi, dünyada ilk ve tek uluslararası geçerliliği olan “INTERNATIONAL YOGA EXPERT” sertifikasına sahip oldu.

Dünya' da İlk ve Tek Uluslararası Geçerli Yoga Sertifikası
 

Yoga konusunda uzman bir kuruluş olan American Yoga Assocation, yoga uzmanı olmak isteyenleri 8 gün ve 16 saatlik yoğun bir eğitim sonucunda uluslararası düzeyde yoga eğitimi verecek düzeye getiriyor.

Özellikle 1500 saate kadar süren ve 20.000 TL’ye kadar ücretlerin istendiği yoga eğitimlerinin yaygınlaşması pek çok yoga severi isyan ettiriyordu. Bunun üzerine yoga konusunda en yetkin kuruluşlardan birisi olan American Yoga Association harekete geçerek, oldukça etkili ve yoğun bir yoga uzmanlık programı hazırladı ve 2018 yılında “International Yoga ExpertCertificate (IYEC)” adı altında yoga dünyasına oldukça ekonomik bir ücretle sundu.

Amerika dışında pek çok ülkede de uygulaması başlayan IYEC, yoga severler tarafından kısa sürede programın olumlu etkilerinin görülmesiyle hızla yayılmaya başladı.

Türkiye’ye Ulusal Yoga Federasyonu (ULUYOF) tarafından getirilen IYEC programı, Gelişim Üniversitesi tarafından onaylanarak eğitim programına dâhil edildi.

15 kişinin 17 Şubat’ta Uluslararası Yoga Uzmanı Sertifikası aldığı programın ikincisinin 11-18 Mayıs 2020’de İstanbul’da açılacağını belirten yetkililer kayıtları almaya devam ettiklerini belirttiler.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hatice ozel
Hatice ozel - 4 yıl Önce

Harika bir haber

Mine Sarıbay
Mine Sarıbay - 4 yıl Önce

Yoga alanında çok önemli bir gelişme...

Sema ersu
Sema ersu - 4 yıl Önce

Çok güzel bir haber, çok gerekli bir eğitim olduğunu düşünüyorum

Birgül Yıldırım
Birgül Yıldırım - 4 yıl Önce

Şahane, çok güzel

SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34