banner32

Zeytinburnu’nda Türk İslam Sanatı Sergisi Açıldı

Zeytinburnu İhsan Mermerci Anadolu Lisesi’nde Sanat Kulübünün hazırlamış olduğu Türk-İslam Eserleri Sanatı Sergisi açıldı.

Sergide Türk-İslam Eserleri Tanıtıldı

Zeytinburnu İhsan Mermerci Anadolu Lisesi başarılı girişimleri sayesinde adından sıkça söz ettiriyor.Bu kez de adından söz ettirmeyi başaran İhsan Mermerci Anadolu Lisesi Sanat Kulübü’nün hazırladığı sergiye katılım oldukça yoğundu.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Her Öğrenci Bir Eseri Anlattı

Sergide Selimiye camii, Şehzadebaşı camii, Süleymaniye camii, Taç Mahal, Mostar Köprüsü, Karahanlı Kervansarayları, 3. Ahmet çeşmesi, Erzurum Çifte Minareli Medrese, Meriç Köprüsü, Alaca camii, Gravür Sanatı, Hat Sanatı ve Ebru Sanatı gibi eserler tanıtıldı.Ayrıca sergide her öğrenci bir eserin tarihçesini anlatarak kendi öz kültürümüz gençler arasında yaşatıldı.

Türk-İslam eserleri sanatının gençlere sevdirildiği sergide unutulmaya yüz tutmuş birçok eser ve yapılışlarındaki özellikler de ön plana çıkartıldı.Bunun yanı sıra eserlerin hem teknik açıdan hem de sanatsal bağlamda kültürümüzdeki etkileri ve yerleri de göz önüne çıkartıldı. Sergiye önemli isimlerin de katıldığı gözlemlendi.

İşte O İsimler

Başta: Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Heğci, Zeytinburnu’nun ilk Emniyet Müdürü Dursun Eryıldız, DYP Genel Başkan Yardımcısı ve İş adamı Kemal Abdullahoğlu, Zeytinburnu’nun sevilen iş adamlarından Zekai Mercan, Diriliş Ertuğrul dizisi Mali Danışmanı Gencay Coşkun, Araştırmacı-Yazar Kürşad Berkkan, Türkiye’nin önemli Hat ve Tezhip sanatçılarından Tolga Ayvazlar, İş Adamı Levent Çotuk, Zeytinburnu’nun sevilen isimlerinden Türk Dünyası’nın Kumandanı Dil Gazetesi İmtiyaz Sahibi Osman Kumandan, Yesi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Erdal Kaya, Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Faruk Aksel, Prof. Dr. Abdülvahap Kara, Zeytinburnu’nun sevilen isimlerinden Hatice Şahin, İhsan Mermerci Lisesi Mezunlar Derneği Genel Başkanı Saadettin Sökmen, İstanbul Times İmtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner ve ekibi, Gazeteci Mehmet Alpay gibi önemli isimler katıldı.


Sergide söz alan Okul Müdüresi Yeşim Kuyumcu şunları söyledi: Okulumuzda böyle bir faaliyet olması önemli. Öğrencilerimiz bu sergiye canla başla çalıştılar. Türk-İslam Eserleri bizim özümüzü ve kültürümüzü yansıtan yegane unsurdur. Biz de gençlerimize bunu aşılayarak toplum içinde daha buna benzer nice güzel sergiler ve çalışmalar yapılmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz.’’ diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34