banner32

Zeytinburnu Mutlaka Hak Ettiği Yere Gelmeli

Geleceğim Zeytinburnu Platformu Başkanı Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner Zeytinburnu ilçesinin Değişim ve gelişimi için şunları söyledi: Nasıl ki artık ben ne iş olsa yaparım diyen birisinin boş ve mesleksiz olduğunu düşünüyorsak ilçeler, iller ve ülkelerde artık belli özellikleri ile ön plana çıkmaları gerekir.

Zeytinburnu Mutlaka Hak Ettiği Yere Gelmeli
Zeytinburnu ilçesi ne ile ön palan çıkacak ?

Zeytinburnu ilçesi Sur içi İstanbul’unun yanı başında Bizans döneminde Kudüslü papazlar denilen din adamlarının, Osmanlı döneminde ise devrin en önemli din alimlerinden Merkezefendi ve peygamber torunu olan Seyitnizam hazretleri başta olmak üzere  çok sayıda büyük zatın dini ibadetlerini ve çalışmalarını yaptıkları Zeytinburnu’nun havası ve suyu temiz bir yerdi.

Zeytinburmu Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç


Zeytinburnu artık bugün şu özellikleri ile ön plana çıkması gereken bir yer oldu.

A-Tarihi Mekan ve Şahsiyetleri ile …

B-Deri ve Tekstil’in kalbi ve moda merkezi… Yılın 365 günü sergi tanıtım vs.

C-Tıbbi Bitkiler Merkezi ve Alternatif Tıp ile….

D-İstanbul’un fethi ile Gömüye açılan bir çok dinin Mezarlıkları ile…
E-Osmanlıdan Günümüze Sağlık Kuruluşları ile

Zeytinburnu’nda Beşbin Kişiye iş Yirmibin kişiye aş sağlamak mümkün

Zeytinburnu’nun 32 sene önceki hali ile bugünkü halini çok iyi bilen Platform başkanı, Değişim Ve Gelişim Tarihi İçinde Zeytinburnu isimli kitabın yazarı gazeteci Hüseyin Çetiner ilçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi  kişilere balık vereyi değil öğretmeyi sağlayacağız dedi.

Çetiner hangi formül ile nasıl iş kapısını açacaklarını şu şekilde özetledi

1-5.000 Bin kişiye iş 20.000 bin kişiye Aş mümkün. Kazlıçeşme Fatih Camisi çevresinde Kamu için Belediyeye terk edilecek mekanda ,Yeni Kapı Mevlevihanesi bölgesinde ve Ambarların bulunduğu yerde kamuya terkedilen 50 dönüm yerde 250 veya 300 tane iş yeri yapılıp şehit yakınları ve dezavantajlı guruplara uygun kira ile tahsis edilecek mekanlarda 1.500 kişiye

 direkt olarak iş imkanı sunulacak.

2–Her sene 29 Mayıs ile 29 Ekim tarihleri arasında 5 ay boyunca 1.000 kişinin görev alacağı İstanbul’un Fethini anlatacak tiyatro ekibi ile yapılacak temsili İstanbul’un fethi tiyatrosunda oyunca + diğer çalışanlar ile 1.250 Kişiye iş kapısı açılacak. Hem de FETİH ruhu gelecek kuşaklara anlatılacaktır. 

3-Yurt içi ve Yurt dışında gelecek olan Turistlere tarihi mekanlarımız ve Şahsiyetlerimizi tanıtacağız.  

4-Ebedi sakinlerimizden yakın tarihimizin tanıklarından Merhum Menderes,Özal ve Erbakan ile alakalı müze kurulmalı..(Bunun için yer ve kaynak hazır) 

5-Burada  yazmayıp kendi datasında bulunan bir çok orjinal projesi ve fikri hazırbekleyen Hüseyin Çetiner İstanbul gibi büyük ilçeleri olan yerlerde bir kişinin en fazla 2 kez üst üste aday yapılmasının gerektiğine inandığını ifade ediyor. 

Platform başkanı yeni dönemde Zeytinburnu Belediye başkanı olacak olan kişiye bu tür gönül ve sosyal belediyecilik yapması gerektiğini de  açık bir şekilde vurguladı.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34