banner32

Zeytinburnu Kültür Sanat Etkinlik Takvimi: 15-21 Ekim 2021

Zeytinburnu Kültür Sanat’ta yine kültür hayatımızda önemli başlıkların açılacağı bir hafta bizleri bekliyor. Sezon boyunca düzenli olarak devam eden söyleşi ve seminerlerin yanı sıra, Zeytinburnu Kültür Sanat, sergi, sinema, tiyatro, çocuk tiyatrosu ve konser kategorilerinde de nitelikli sanatçı ve eserleri, sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Zeytinburnu Kültür Sanat Etkinlik Takvimi: 15-21 Ekim 2021

SİNEMA: Tilki ve Avcı Köpeği 

Gösterim Tarihleri: 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 Ekim 

Gösterim Saatleri: 13.30-16.00-19.00 

Küçük bir tilki yavrusu olan Tod, annesinin avcılar tarafından avlanmasından sonra kimsesiz kalır. Bir çiftçi Tod’u sahiplenir ve talihsiz yavruyu beslemeye başlar. Kısa bir süre sonra Toby adında küçük bir yavru köpek de aralarına katılır. İki yavru ilk başlarda birbirlerine karşı mesafeli olsalar da zamanla aralarında güzel bir dostluk doğar. Aradan yıllar geçer ve Tod ile Toby yetişkin hayvanlara dönüşürler. Artık Tod ve Toby, kendi doğaları ya da içgüdüleri ile arkadaşlıkları arasında seçim yapmak zorunda kalacaklardır. 

SÖYLEŞİ: Bize Şairden Bahset 

15 Ekim Cuma//19.00 

Sunan: Zeynep Arkan 

Konuk: Ertuğrul Rast  

“Bize Şairden Bahset” söyleşi programında, konuk edilen şairin eserleri, poetik görüşü ve şiirlerinden yola çıkılarak edebiyat, mitoloji, toplum, günlük hayat ve insan üzerine birlikte düşünmek ve tartışmak amaçlanıyor. Şair Zeynep Arkan’ın sunacağı söyleşi programında, insanın şiire neden ihtiyaç duyduğu, şairlerin ve şiirlerinin insana ne/ler kazandırdığı sorularına her ay farklı bir konukla cevap veriliyor. Programın ilk konuğu Dünya Ceket Günü eseri ile şair Ertuğrul Rast olacak. 

TİYATRO: Büyüklere Masallar Masal Masal İçinde 

Gösterim Tarihleri: 15, 16 Ekim 

Gösterim Saati: 19.00 

Padişahı çok cömert olduğu için bir ülke bolluk ve bereket içinde yaşar. Ama bu padişahın böbürlenme zaafı vardır. Padişahını çok seven vezir, bu zaafına ibret olsun diye onu bir yolculuğa çıkarır. Başka bir diyarda yaşayan Kör Adamın hikâyesini dinlemek için yola düşerler. Padişah ve veziri, günlerce gecelerce yol gidip, sabırla ve merakla, zaaflarla yoğrulmuş insanoğluna örnek birçok insan hikâyesi dinlerler. Ahmet Ümit’in masallardan yola çıkarak kaleme aldığı Masal Masal İçinde, Doğu’nun tüm kadim masalları gibi, iyiyi de kötüyü de içinde barındıran insanoğluna iyinin tarifini sunuyor. 

NAĞMEDAR: Nev Edâ 

16 Ekim Cumartesi//15.00 

Zeytinburnu'nda, geleneksel Türk müziği icracıları ve sevenlerinin düzenli olarak bir araya geldikleri Nağmedar, bu hafta da özel bir dinleti ile müzikseverleri davet ediyor. Konseri icra edecek Mutrîbân Türk Müziği Topluluğu sanatçılarının isimleri ise şu şekilde: Hânende Muhammet Ali Atalay, neyzen Adem Kılıç, kanuni Emre Tüzer. 

SÖYLEŞİ: Kavramların İzinde 

18 Ekim Pazartesi//19.00 

Sunan: Asım Öz 

Konuk: Prof. Dr. Mahmut Hakkı Akın 

“Kavramların İzinde” adlı programda, kültürel ortamın yeni ve eski meseleleri günümüzdeki konumlanışlarıyla ele alınıyor. Bugünkü anlamını modernleşmeyle ve bilhassa Fransız Devrimi sonrasında alan iki gruba referansla kazanan sağ-sol ayrımı, dünya genelinde yaygın şekilde kullanılır. Bu ayrımın adı aynı olsa bile farklı tarihsel ve sosyolojik tecrübelere bağlı olarak toplumdan topluma değişen vurgulara sahiptir. Bu ayki programda kaynağını siyasallıktan alan tarihsel süreklilik içinde değişen sağ siyaset üzerinde durulacak. 

MÜZİKLİ SÖYLEŞİ: Kazlıçeşme Sanat Konuşmaları 

19 Ekim Salı//19.00 

Konuk: Önder Paker 

Düzenleyen: Murat D. Çekin 

Yer: Kazlıçeşme Sanat 

Kazlıçeşme Sanat Kütüphanesinde gerçekleşecek Kazlıçeşme Sanat Konuşmaları her ay farklı bir sanat dalını gündeme getiriyor. Programımıza kemanda Ebru Söylemez, piyanoda Feride Öget katılıyorlar. Ekim ayında konumuz tiyatro. Her çağ ve dönemde toplumların yaşama biçimi, doğa ile ilişkileri, sevinç ve acıları tiyatronun konu ve biçimlerini de belirlemiştir. Mitolojilerden öykülere, destanlardan güncel konulara kadar tiyatro, insanlığa ayna tutmuş, empati duygusunu geliştirmiştir. Önder Paker, tiyatronun serüvenini ve hem geçmiş hem de geleceğin temalarını ustaca canlandıran Shakespeare’i anlatıyor. 

SÖYLEŞİ: Mimarlık ve Yaşam 

20 Ekim//19.00 

Sunan: Dr. Olcay Aydemir 

Konuk: Burak Bilgili 

İnsanoğlunun barınma ihtiyacı ile başlayan mimarlık, fiziksel olarak bugün eğitimden sağlığa, ekonomiden, ticarete kadar hayatın tüm kademelerinde karşılık bulur. Bu fiziksel süreci sosyal, kültürel, iktisadî ve çevresel parametrelerden ayrı tutmak imkânsız. Dr. Olcay Aydemir’in sunacağı “Mimarlık ve Yaşam” söyleşisinde; mimari, mekân, oran, müzik, sahne, dekor, kostümler üzerine Burak Bilgili ile konuşulacak. Müzik için mekân gerekliyse o zaman nasıl olmalı? Sanatçı mekândan nasıl etkileniyor? soruları çerçevesinde mimari ve müzik ilişkisi üzerine bir sohbet gerçekleşecek. 

SÖYLEŞİ: Zeytinburnu Kitapçısı Buluşmaları 

21 Ekim Perşembe//19.00 

Sunan: Zeynep Türkoğlu 

Konuk: Prof. Dr. M. Uğur Derman 

Yer: Zeytinburnu Kitapçısı 

Merkezefendi’de yeni açılan Zeytinburnu Kitapçısında Zeynep Türkoğlu, her ay birbirinden kıymetli konukları ağırlayacak. “Zeytinburnu Kitapçısı Buluşmaları”nın ekim ayı konuğu hattat M. Uğur Derman. Türkoğlu, M. Uğur Derman ile Ömrümün Bereketi: 4 kitabı çerçevesinde bir sohbet gerçekleştirecek. 

KAYNAK:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34