banner32

Zamanla Her Yolcu Yürüdüğü Yola Benzer

Zeytinburnu Bilgi Evi üyeleri Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nde bu ay, yazıları ve şiirleriyle tanıdığımız Suavi Kemal Yazgıç’ la bir araya geldi.

Zamanla Her Yolcu Yürüdüğü Yola Benzer
 Zeytinburnu Bilgi Evleri, değerler eğitimi çerçevesinde çocukların ve gençlerin geleceğine sosyal, eğitsel ve kültürel faaliyetlerle katkıda bulunmak amacıyla, milli ve manevi yönlerden kendilerini geliştirebilecekleri fırsatların kapısını, her ay birbirinden değerli konu ve konuklarla açmaya devam ediyor.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’ne bu ay “İtibar, Dergâh, Kırklar, Bir Nokta” gibi eserleriyle tanıdığımız isim; Suavi Kemal Yazgıç konuk olarak katıldı. Sebepsiz Serçe ve Taş Suya Değince adlı şiir kitaplarının yanı sıra “Kırk Gri Hırka” adlı öykü kitabının da yazarı olan Suavi Kemal Yazgıç, ayrıca inceleme ve eleştiri yazıları da yazmaktadır.

Bilgi Evi üyeleriyle buluşan Yazgıç, gençlerle bir arada olmanın verdiği heyecanın kendisinde uyandırdığı mutluluğu ifade ettikten sonra yazarlık hayatından ve karakteristik özelliklerinden bahsetti. Samimi ve içten bir dil kullanan Suavi Kemal Yazgıç; yazma işinin kendisini mutlu ettiğini, editörlük işinin ise hayatın gerçeklerine karşı yaptığı bir eylem olduğunu ifade etti. Yazgıç, konuşmasında editörlüğün hayal gücünü körelttiğini, bu nedenle yazmaya devam ederek kendisini korumaya çalıştığını; çünkü zamanla insanların yürüdüğü yola benzeyeceğini, mutlaka bir değişim yaşayacağını ifade etti.

Bilgi Evi üyelerinin sorularını yanıtlayan Yazgıç, söyleşi sonrasında katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür ederek, kitaplarını imzalayıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34