banner32

Yöresel Günlerin Tadı ve Tuzu Kaçtı

10 Yıldır Ramazan ayı biter bitmez her dernek için ayrı ayrı yapılan yöresel günler bu sene bir çok bakımdan değişiklik arz ettiği için tadı kaçtı.

Yöresel Günlerin Tadı ve Tuzu Kaçtı
 Havalar iyice soğudu ve yağışlı 

2013 yılına kadar Yöresel Günler Eylül ayına kadar başlanıp bitiriliyor iken, bu sene ise 17 Ekim’de başlayıp 26 Ekim’ de son bulacak olması bir çok bakımdan olumsuzluklar içeriyor. Bu sene Yöresel günler 3 dernek için aynı gece programın yapılması dernekleri memnun etmedi. Belediye’nin bu davranışı da eleştiri konusu oldu. Bu sene hem vakit kısa hem de mevsim olarak çok uygun olmadığı ifade ediliyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Merve Saraç 

Derneklerin çoğu kendilerine tahsis edilen stantları açmıyor Bir çok dernek’ in kendilerine tahsis edilen stantları açmamış olmaları da derneklerin yapılan çalışma ve zamanı beğenmediğini gösteriyor.

Derneklerin 3 tane vilayet için aynı gece konser yapılması ve günlerin düşürülmesine karşı çıkmalarına rağmen Belediye yönetiminin derneklerin sanatçılarla görüşmesini bile ihaleyi alan firma olan Mavi Karadeniz TV ye vermesine de tepki koydukları haber merkezimize gelen bilgiler arasında.

Erkinliğin yapıldığı ilk 4 günlük verilere baktığımız zaman ve kamuya açık bir meydan da yapılmasına rağmen geçen sene Kültür merkezinde tek derneğin yaptığı çalışma kadar katılımın olmadığı gözlerden kaçmıyor.

Kültür merkezinde yapılan programlarda “Kültür ve Sanat faaliyeti de vardı” Kültür merkezinde yapıldığı zaman hangi ilin gecesi ise o il ile alakalı yapılan sinevizyon tanıtımı ve konuşmalar ile de halk bilgi sahibi yapılarak ciddi manada bir kültür sanat faaliyeti de icra ediliyordu. 

Geçen seneki yöresel günlerde Kars-Ardahan-Iğdır hemşehri platformu, Mardinliler derneği ve diğer bir çok derneğin hazırlamış oldukları tanıtım filimleri ile yüzlerce vatandaş o vilayet hakkında iyi kötü bir bilgi sahibi oluyordu. İlçe Protokolü de kültür merkezinin fuayesinde fikir alışverişi yapıyordu. Bu sene yapılan değişiklik ile yöresel günlerde tek yararlı çıkan Mavi Karadenizli TV’ nin olduğu ifade ediliyor.

Bu sene her yönü ile sanki bir yasak savma var. Bu yıl sadece 9 güne sığdırılan Yöresel Günlerin içinin boşaltıldığına inanan bir çok dernek kendilerine tahsis edilen stantları açmayarak bir şekilde kendi öneri ve fikirlerine değer vermeyen Belediye yönetimine karşı tavırlarını ortaya koymalarının dikkate alınması gerekir. 

Biz karar verdik oldu denilmesi ile toplumsal olayların olmayacağı bu seneki yöresel günler ile anlaşılmış oldu
Dernek yönetimleri başta olmak üzere bir çok kişi Belediye ‘nin bu işi Mavi Karadeniz Tv.ye bu yöresel günleri ne kadarlık bir meblağa ilahe edildiğini açıklamasını istiyor. 

Belediye 2014 Yöresel Günler etkinliği için Mavi Karadeniz Tv ye ne kadar ödeme yapacağı ile alakalı bir açıklama yaparsa biz de okurlarımıza duyuracağız. Ayrıca verilen iş ihale ile mi verildi yoksa hesapsız kitapsız bir şekilde Kara Davut ve Fuat Kuş ‘a bu işin verilip verilemediği ile alakalı da kamuoyu bir açıklama bekliyor.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34