banner32

Yeşil okul yarışması beton üstünde yapıldı

Zeytinburnu Belediyesinin bu sene 2.sini yaptığı yeşil okul yarışması kimseyi memnun etmedi. İsmi yeşil okul projesi olmasına rağmen yapıldığı yerin betondan olan Adliye meydanı olması eleştiri konusu oldu. Geçen sene Zeytinburnu deniz sahilinde yeşillikler üstünde ve deniz kenarında yapılması çevre haftası konseptine çok uygundu. Ancak bu sene çevre ile alakası olmayan beton üstünde yapılması doğru değildi.

Yeşil okul yarışması beton üstünde yapıldı
Katılım Muhteşemdi Memnuniyetsizlik de yok değildi ...

Yarışmaya katılan okulların öğrencileri ve okul idaresi tam kadro olarak Adliye Meydanına geldiler. Zeytinburnu Kaymakamı Ufuk Seçilmiş,İlçe Milli Eğitim müdürü Yakup Hayırlıoğlu,Müftü Yusuf izettin Konuk,Askerlik şubesi başkanı Ali Kolukısa başta olmak üzere çok sayıda protokol  üyesi ödül törenine katıldı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Bu sene memnuniyetsizlik had safhadaydı 


Bazı okul müdürlerinin kendi aralarında bir kaç kategoride birinci oldukları halde ilk 7 içinde yer alamamalarını anlayamadıklarını ifade etmeleri manidardı. Proje Koordinatörü çevre mühendisi Mehmet Uçar'a tepkiler had safhadaydı.

Folklor gösterisi en sona bırakılır mı ?

Dereceye giren okul isimleri açıklanmadan önce tüm gösterilerin bitirilmesi gerektiğini ifade eden okul iderecileri Ayhan Şahenk Ortaokulu Öğrencileri gösterisini yaparken tek bir protokol üyesinin izlememiş olması başta günlerdir çalışan öğrenciileri üzdü. 

Bir öğrenci velisi folklor elbisesi aldık. Çocuğumuz günlerdir derslerinin yanı sıra folklor da çalıştı. Biz isterdik ki protokol üyeleri üç beş dakika daha bekleyip evlatlarımızın oyunlarınıda seyretsinler ama bu böyle olamdı diyerek üzüntülerini ortaya koydular. 

Bir başka veli ise Herkes bu çalışma için ciddi bir emek harcadı.Emeği geçen herkesi kutlamak isterim. Ancak program akışı daha dikkatli yapılsaydı daha iyi olabilirdi  dedi. Bazı okul idarcileri de evet bu projenin amacı öğrencilerimize çevre bilinci aşılamak adına Belediyemiz tarafından yapılan güzel bir çalışma ancak puanlama ve gündem akışı ile alakalı daha dikkatli olunması gerekir dediler.
                                                              
Yeşil okul projesi ile alakalı tüm görüntler çok yakında www.istanbultimes.tv de olacak...

Kaynak:İstanbul Times Haber AJansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34