banner32

Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı Başladı

Kültürel çeşitlilik ve zenginliğe yönelik olarak içerik üreticilerini bir araya getirmeyi amaçlayan Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı başladı. Fuar, 17 Aralık Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı Başladı
Türkiye’nin büyük bir çeşitlilik gösteren somut ve somut olmayan kültürel mirasının bütünüyle korunmasının, bilinmesinin, yorumlanabilmesinin sağlanması ve bu kaynaklara erişimin güçlendirilmesi amacıyla bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı başladı. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen fuarda, yerel yönetimlerde kültür yayıncılığının zirve ismi haline gelen Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları da yerini aldı. Bize Belediye Baksın, İnfak ve Zarâfet, Sahn-ı Seman’dan Darülfünun’a Osmanlı’da İlim ve Fikir Dünyası ve Z Dergisi gibi 70’e yakın eseriyle kültür yayıncılığında geniş yankı uyandıran Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, Rumeli Fuaye Alanı’nda C 1/C 2 adlı standda kitapseverleri ağırlayacak.


TÜRKİYE’DE İLK KEZ DÜZENLENİYOR


Okurların üç gün boyunca belediyelerin ve özel yayınevlerinin şehre ilişkin yayınlarını incelerken bir yandan da yazarlarla tanışma ve kitaplarını imzalatma fırsatını bulacakları fuarda söyleşi, dinleti, sergi ve gösteriler de yer alacak. 25 belediye, 25 özel yayınevi ve 17 sahafın kitapseverlerle buluştuğu fuarda Sadettin Ökten, Beşir Ayvazoğlu, Ayşe Kulin, Cihan Aktaş ve Zihni Göktay gibi ünlü yazarlar da okurlarla bir araya gelecek.

Kültürel çeşitlilik ve zenginliğe yönelik olarak içerik üreticilerini bir araya getiren fuarda ayrıca Geçmişten Günümüze Yerel Yönetim Yayınları, “Siyah Beyaz İstanbul” Fotoğraf Sergisi, “Kitap ve İnsan” Fotoğraf Sergisi, İstanbul Topografik Haritası olmak üzere 4 adet sergi de sanatseverlerle buluşacak.


Türkiye’de ilk kez düzenlenen Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı, 17 Aralık Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34