banner32

Âşıklar ZKSM’inde buluştu.

Zeytinburnulu âşıklar, Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği bir konserle dinleyicileriyle buluştu. Âşık Ahmet Poyrazoğlu, Âşık Erol Coşkunoğlu’nun sahne aldığı konsere, Zeytinburnu’nda yaşayan ve milyonların severek dinlediği “Can Hatice” türküsünün sahibi Âşık İsmail Azeri’de onur konuğu olarak katıldı.

Âşıklar ZKSM’inde buluştu.
Âşıkların birbiriyle atıştığı, kendi yazdıkları birlik ve kardeşlik türküleri seslendirdiği, sazlarıyla gönüllerin telini titrettiği konser coşku dolu geçti.

Sahne alan sanatçılardan Ahmet Poyrazoğlu, 20 yıl önce bestelediği “Yar Ağladı, Ben Ağladım” türküsünü seslendirmeden önce türküyü yazma hikâyesini dinleyicilere anlattı ve bugün başkalarının türküsüne sahip çıkıp, adını kullanmadan kendi eseri gibi seslendirildiğini belirterek, ilgili kişilere dava açtığını söyledi.

Konserde Poyrazoğlu’nun saz icrası eşliğinde iki eser seslendiren 86 yaşındaki Âşık İsmail Azeri de dinleyicilerle sohbet etti. Azeri’nin “Ben yıllardır Zeytinburnu’nda yaşıyorum. Sağolsun Zeytinburnu Belediye başkanı bana sahip çıktı. 86 yaşımdayım, çok şey gördüm. Beni unutmayan, vefa gösteren başkana teşekkür ederim.” sözleri ise herkesi duygulandırdı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34