banner32

Sarayburnu Ne Zaman Yeniden Halkın Olacak ?

Marmaray inşaatı devam ederken şantiye haline getirilen İstanbul ‘un en güzel manzaralarına sahip Sarayburnu Marmaray’ın bu bölgedeki şantiye çalışması bittiği halde halen İstanbul’a yakışmayan bir şekilde kaderine terk edilmiş durumda.

Sarayburnu Ne Zaman Yeniden Halkın Olacak ?

Yerli halk ve yabancı Turistler neden buranın halkın istifadesine sunulmadığını anlamıyor

Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’ya geçerken buradan önce Kadıköy’e oradan da Bandırma Vapuru ile Anadolu’ya geçtiği ve Dolmabahçe sarayında vefat ettiği zaman yine naaşı buradan İzmit’e oradan da Ankara’ya gönderildiği bir yer olan Sarayburnu‘nun bugünkü halini gören herkes İstanbul’un Boğaz’a bakan en güzel  yeri’ nin  bu şekilde bakımsız ve metruk bir havasının olmasına kimse bir anlam veremiyor.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

48 yıllık Gazeteci Mehmet Alpay yaşanan duruma isyan diyor

Gazeteci Mehmet Alpay İstanbul Times Tv den Hüseyin Çetiner’e Sarayburnu’nda yaptığımız röportajda şunları söyledi ”Atatürk hayatta iken Sarayburnu’nda Avusturyalı heykeltraş Heinrich Krippel tarafından yapılan ve 3 Ekim 1926’ da açılan Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk heykelinin’de içinde yer aldığı Sarayburnu’nun ve bu heykelin  durumu yüreğimi burkuyor. 

Marmaray yapılırken burası belki zorunluluktan dolayı şantiye yapılmış olabilir. Marmaray Kazlıçeşmeye kadar bitti ve yıllardır halkımıza hizmet veriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü bu heykeli ve Sarayburnu bölgesini bir günde halkımızın istifadesine sunabilecek imkana sahip iken neden İstanbul’a yakışmaya bu duruma sesiz kalıyor diyerek haklı bir talep de bulundu.

Bir çok ilki bünyesinde barındıran Sarayburnu’ndaki Atatürk heykelinin etrafı insan dışkısı, alkol şişesi ve diğer çöpler ile dolu

İstanbul Times Tv ve İstanbul Times Gazetesi olarak yaptığımız çekimlerde bir çok özelliği olan Mustafa Kemal Atatürk’ün 92 yıl önce yani 3 Ekim 1926’ da açılan ilk Atatürk heykelinin kaderine terk edilmesinin kabul edilebilir olmadığını gördük.

3 Ekim 1926' da Atatürk Hayatta iken Avusturyalı Heykeltraş Heinrich Krippel tarafından yapılan bu ilk heykeli Sarayburnu'nda Şantiye işgali altında.

İşin acı tarafından birisi de Heykelin Mermer ile çevrilen etrafının hemen yanında insanların tuvaletini yaptığı yaz ayı olması nedeni ile çok pis kokular ile etrafa rahatsızlık verdiğini gördük.

Gazetemize konuşan Mehmet Alpay ve çok sayıda vatandaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir an önce buraya hem sosyal tesis hem de Halk Kıraathanesi yaparak Sarayburnu’nu halkın hizmetine sunsun talebinde bulundular.

Gazeteci Mehmet Alpay sözlerini şu şekilde tamamladı haberinizden sonra  ilgiler Atatürk Heykelini temizleyip açıldığı tarih olan 3 Ekim’e kadar  Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk  Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’e hak ettikleri değeri vermezlerse kendi imkanlarım ile hem heykelin üzerindeki güvercin dışkılarını temizleyeceğim hem de etrafında gerekli temizlik çalışmalarını yapacağımı buradan ifade etmek isterim dedi.

 

Kaynak: İstanbul  Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34