banner32

Sanata ilk adımlarını Zeytinburnu'nda attılar

Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği Kültür Sanat Kursları sona erdi. Mezuniyet şöleninde danstan müziğe, sergiden tiyatroya yeteneklerini sergileyen kursiyerler sertifikalarını Belediye Başkanı Murat Aydın’dan aldı.

Sanata ilk adımlarını Zeytinburnu'nda attılar
  Zeytinburnu Kültür Sanat Kursları Mezuniyet Şöleni 23 Mayıs Cumartesi günü Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Sahne sanatları kursiyerlerinin konser, halk oyunları ve şiir dinletisi ile başlayan mezuniyet şöleni, 2014-2015 kültür sanat kurslarını başarıyla tamamlayan görsel sanatlar kursiyerlerinin karma sergisi ile devam etti. Şölen sonunda Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, mezun olan kursiyerlere M.E.B onaylı sertifikalarını takdim etti.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi
 
ZEYTİNBURNU’NDA BURAYA GELMEYEN YOKTUR

Ebru, hüsn-i hat, fotoğraf, yağlıboya, karakalem, minyatürden oluşan karma sergiyi gezen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “2009 yılında Zeytinburnu Kültür Sanat faaliyetlerine başladı. 2014-15 sezonun finalindeyiz. 20 branşta Zeytinburnu’nun insanları geliyorlar ve kültür sanatla ilgili buradaki kurslarımıza katılıyorlar. Ve onların yaptıkları eserlerini bugün burada sergiliyoruz” dedi. Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde kurslardan, kültür sanat etkinliklerine sekiz aylık sezon boyunca birçok faaliyet gerçekleştirildiğini belirten Başkan Aydın, “Tabii bunun dışında müzik ve müziğin farklı branşları, halk oyunları, tiyatro gibi birçok alanda da etkinliklerimiz var. Bunun dışında kültür ile ilgili edebiyatçılarımızın burada aynı zamanda düşünürlerimizin söyleşileri ve seminerleri oluyor. Zeytinburnu Kültür Merkezi gerçekten sanat anlamında bir fark kattı. Zeytinburnu’nda yaşayan halkımız da bunu sahiplendi. Kanaatim o ki Zeytinburnu’nda buraya gelmeyen yoktur. Yani bir şekilde buraya mutlaka gelmişlerdir. Sadece izleyici ve dinleyici olarak değil aynı zamanda aktif olarak ta bu sürecin içerisinde yer alıyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Zeytinburnu Belediyesi’nin altı yıldır Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği ve altı yılda 10 bin kayıt aldığı,5 bin M.E.B onaylı sertifika verdiği Kültür Sanat Kursları’nın yeni dönem kayıtları Eylül 2015 tarihinde başlayacak.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34