banner32

RAM müdürü Volkan Kumaş “HerŞeye Rağmen’in konuğu oldu”

Zeytinburnu Rehberlik araştırmanın müdürü Volkan Kumaş Adnan Saygılı ve Nurşen Örnek’in İstanbul Times Tv de hazırlayıp sunduğu “Herşeye Rağmen” Programının konuğu oldu.

RAM müdürü Volkan Kumaş “HerŞeye Rağmen’in konuğu oldu”
 Volkan Kumaş her soruya samimiyetle cevap verdi

Zeytinburnu Rehberlik Araştırma Merkezi(RAM) Müdürü Volkan Kumaş Nurşen Örnek ve Adnan Saygılı’nın sorduğu her soruya iç.tenlikle cevap verdi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 

Engelli bir bireye sahip olanlar ilk önce nereye gitmeli

Engelin olup olmadığı ile alakalı ilk önce bir sağlık kurumundan rapor alınmış olması gerekir. Biz de bu raporlardan yola çıkarak engelli bireyin ne tür bir yönlendirmeye tabi tutulacağına hazırladığımız raporlar ile karar veriyoruz.

Engelli bireyin velisi neden sorunlar bizi buldu sorusuna nasıl cevap veriyor ?

Evet bir anne ve baba’nın evladının engelli olduğunu kabul etmesi çok zor. Bir uzman olarak hiç biz zaman engelli bireye acımanın doğru olmadığını düşünmüyorum. Engelli bireyin öğrenmeyi en çok yaptığı yaş 3 ile 8 yaş arası olduğunu biliyoruz.Bundan dolayı da erken tanı çok önemlidir. Yaş ilerledikçe engelli bireyin öğrenme başarısı azalıyor. Ben OÇEM’de de görev yaptım. 9 yaşında ilk kez çocuğunun baba demesinin bir baba için ne kadar önemli olduğunu canlı olarak gören birisiyim. 2006 dan sonra engellilerin sorunlarının çözümü ile alakalı devlet önemli yasalar çıkardı.

Volkan Kumaş kimdir ?

18 yıldır engeliler alanında faaliyet gösteren birisiyim. Bu alanda neler yapabilirizin hesabını yapıyoruz.Milli eğitimin içindeyim.8 yıldır yöneticiyim 3 yıldır da Zeytinburnu RAM müdürüyüm. 2006 dan sonra devletin Ram aracılığı ile raporlama ile ön palana çıktı kurumumuzda hizmet alan 4.500 dolayında birey var. Amacımız insanlarımıza yardımcı olacak çalışmalar yapmaktır..

Onlarca sorunun cevabını izlemek için aşağıdaki linki tıklamanız yeterli olacaktır.

Programı izlemek için lütfen tıklayın :

//istanbultimes.tv/v/18040/herseye-ragmen-in-bu-haftaki-konugu-ram-muduru-volkan-kuma#.U4bhoXJ_uHg

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34