banner32

Okumak sizden, Ödüllendirmek bizden !

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri okumayı sevdirmek ve okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla her yıl düzenlediği Kitap Okuma Yarışmasının 9.sunu düzenlemeye hazırlanıyor. Bilgi Evleri’nin geleneksel kitap okuma yarışmasının kayıtları 18 Mart itibarıyla başlayıp 27 Nisan Cumartesi günü son bulacak.

Okumak sizden, Ödüllendirmek bizden !
 Yarışmaya katılmak isteyen okuyucular kitaplarını 8 Nisan Pazartesi gününden itibaren kayıtlı oldukları Bilgi Evleri’nden temin edebilecekler. Toplam 40 gün sürecek olan kitap okuma yarışmasının sınavı 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü Merkezefendi, Seyitnizam ve Beştelsiz Bilgi Evleri üyeleri için Haluk Ündeğer Lisesi’nde; Sümer, Yeşiltepe, Yenidoğan – Gökalp ve Veliefendi Bilgi Evleri üyeleri için Faruk Timurtaş Ortaokulu’nda yapılacaktır. 

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 

Bilgi Evleri’nde her yıl gerçekleştirilen ve geleneksel hâle gelen yarışmaya, ilkokul 4. sınıftan başlayarak lise, üniversite ve yetişkin kategorisinde yer alan kitap dostları da katılabilecek. Her sene olduğu gibi bu yıl da öğrenciler sınıflarına göre gruplandırılacak.

Birinci grupta ilkokul 4 ve 5. sınıflar; ikinci grupta 6,7 ve 8. sınıflar; üçüncü grupta lise öğrencileri, dördüncü grupta ise yetişkin kitapseverler yer alabilecek. Kitapların renkli dünyasında yeni hayatlar keşfetmek isteyenlerin katılacağı yarışmada, her bir grup katılımcısı için belirlenen 7 kitap okuyucuların beğenisine sunulacak. Bilgi Evleri Türk ve dünya edebiyatından seçkin yazarların değerli eserleriyle okuyucuları buluşturmanın heyecanı içerisinde yarışmayı düzenlemeye hazırlanıyor.


Geçen yıl düzenlenen yarışmaya 5.501 kişi katılarak 25.614 kitap diğer bir ifadeyle 4.339.738 sayfa okunmuştu. Bu sayfalar uç uca eklendiğinde İstanbul’dan Sivas’a kadar 895 kilometrelik yola denk gelmektedir. Yarışmada verilen ödüller göz kamaştırıcıydı. Aynı dereceye girenlerle birlikte 47 yarışmacı ilk on derecede toplamda 24.800 TL’lik para ödülü alırken, ilk üç dereceye giren yarışmacılar ayrıca ailelerinden iki kişiyle beraber “Safranbolu – Kastamonu ve Amasra Kültür Gezisi”ne katılmaya da hak kazanmıştı.


BU YIL DA YARIŞMACILARI ÖDÜL YAĞMURU BEKLİYOR: 
Her Grubun:

• Birincilerine: 1500 TL

• İkincilerine: 1000 TL
• Üçüncülerine: 750 TL
• Dördüncülerine: 500 TL
• Beşincilerine: 400 TL
• 6.7.8.9 ve 10.’uncularına: 300 TL

Ayrıca ilk 3 dereceye girecek olan adaylar, ailelerinden iki kişiyle beraber tüm masrafları Zeytinburnu Belediyesi tarafından karşılanacak “Safranbolu – Kastamonu ve Amasra Kültür Gezisi”ne katılmaya da hak kazanacaklar. 9. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nın ödül töreni 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin Bilgi Evleri’ne üye olmaları gerekmektedir. Katılımcılar 8 Nisan Pazartesi günü kitaplarını Bilgi Evleri’nden ödünç alabilecekleri gibi yazar, yayınevi ve baskı sayısı aynı olmak koşuluyla kendileri de temin edebilirler. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi almak için müracaat edebileceğiniz Bilgi Evlerimiz ve telefon numaraları;

Seyitnizam :              558 2739
Merkezefendi :           558 2741
Beştelsiz :                 679 6427
Sümer :                    665 6522
Yeşiltepe :                679 6136
Yenidoğan-Gökalp :    558 1766
Veliefendi :               546 4622

Geleneksel Kitap Okuma Yarışmasının en büyük destekçisi Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Murat Aydın, okumanın öneminden bahsettiği konuşmasında sözlerini şöyle bitirdi: “Gençlere okuma hususunda gerekli desteği vererek, onların merak eden, araştıran, sorgulayan, tartışan ve karar veren, olaylara eleştirel yaklaşan neden sonuç ilişkisi kurarak yaratıcı fikirler geliştirerek ülkemizin muâsır medeniyetler seviyesine yükselmesine destek olmayı arzu ediyoruz. Ayrıca bu organizasyonu bize yapma yetkisini veren Zeytinburnu halkına cânı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Katılım Şartnamesi için Tıklayınız...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34