banner32

Necdet Kaya ile Âşık Veysel’e Vefa Konseri

Halk ozanı Âşık Veysel, vefatının 40. yılında Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği “Necdet Kaya ile Âşık Veysel Anma Gecesi” konseriyle yâd edildi. Türkü severlerin ilgi gösterdiği konserde, Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Necdet Kaya Âşık Veysel türkülerinden oluşan repertuarıyla dinleyicileri coşturdu.

Necdet Kaya ile Âşık Veysel’e Vefa Konseri
Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 20 Aralık Çarşamba günü saat 19.30’da Âşık Veysel’in hayatını anlatan kısa bir belgeselle başlayan konser, Necdet Kaya bağlamasıyla da icra ettiği Âşık Veysel türkülerini seslendirdi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi  

Aşık Veysel’in Ben Gidersem Sazım Kalır, Sen Bir Ceylan Olsan, Mecnunum Leylamı gördüm, Uzun İnce Bir Yoldayım, Güzelliğin On Para Etmez, Dostlar Beni Hatırlasın gibi dilden dile dolaşan türkülerinin seslendirildiği konserde, dinleyiciler arasında bulunan küçük çocukların da türkülere baştan sona  eşlik etmesi dikkat çekti. Küçük çocukların şarkıları bilmesi karşısında şaşkınlığını gizlemeyen Necdet Kaya, “Âşık Veysel gibi bir değerimizi yâd etmek için buradayız. Öncelikle bize bu programı gerçekleştirme fırsatı tanıyan Zeytinburnu Belediye Başkanımız Murat Aydın’a ve bu anlamlı günde burada, bizimle olduğuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Fakat özellikle çocuklarınıza aşıladığınız türkü ve Âşık Veysel sevgisi için ayrıca teşekkür ve takdir ediyorum. Muhteşemsiniz. ” diyerek aileleri takdir etti. 

Hüzün ve coşkunun bir arada yaşandığı,  usta ozanın ölümsüz eserlerinden Necdet Kaya ve orkestrasının sazlarının tellerinden dökülerek gönüllere aktığı konser dinleyicilerin beğeni dolu alkışlarıyla sona erdi.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34