banner32

Nağmedâr’da baba-oğulun muhteşem uyumu

Zeytinburnu Belediyesi’nin müzikseverler için oluşturduğu ve her Cumartesi çok özel dinletilere ev sahipliği yapan musiki mekânı Nağmedâr, 8 Mart’ta baba-oğul müzisyenleri ağırladı.

Nağmedâr’da baba-oğulun muhteşem uyumu
 Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu ud sanatkârı Necati Çelik ve oğlu tanburi Celaleddin Çelik’in icra ettiği “Sazların Nağmeleri” dinletisi müzikseverlere keyifli dakikalar yaşattı.

Baba udi Necati Çelik’in hocası Cinuçen Tanrıkorur’a ait “Köyde Sabah” eserini ud ile, oğlu Celaleddin Çelik’in Neyzen Yusuf Paşa’ya ait “Neveser Peşrev” eserini tanbur ile solo icra ettikleri dinleti, ikilinin birlikte icra ettikleri eserlerle devam etti.

Tanburi Cemil Bey’in “Ferahfeza Saz Semaisi”, Tanburi Ali Efendi’nin “Suz-i Dil Peşrev”, Cinuçen Tanrıkorur’un “Suz-i Dil Saz Semaisi”, Nevres Bey’in “Hüzzam Saz Semaisi” eserlerini ud ve tanbur ile icra eden baba-oğul sanatkârların muhteşem uyumu dinleyicileri mest etti.

Dinleti, her Cumartesi saat 14.30’da düzenlenen programları titizlikle takip eden Nağmedâr müdavimlerinin beğeni dolu alkışlarıyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34