banner32

Makedonyalı Ressam Fehim Huskoviç “Dokunuş” Sergisiyle İstanbul’da

Zeytinburnu Belediyesi, çağdaş sanatın önemli temsilcilerinden, Makedonyalı ünlü Ressam Fehim Huskoviç’i ağırlıyor.

Makedonyalı Ressam Fehim Huskoviç “Dokunuş” Sergisiyle İstanbul’da
16 Nisan Perşembe günü açılışı gerçekleştirilecek olan “dokunuş” adlı resim sergisinde, Huskoviç, eserlerini İstanbullu sanatseverlerle buluşturacak.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, yıllardır ülkemizin önemli sanatçılarına ev sahipliği yapıyor. Plastik sanatlar alanında önemli projelerin hayata geçirildiği merkezde, İstanbullular için gerçekleştirilen sergiler, nisan ayında bir adım öteye taşınıyor. Üsküp Güzel Sanatlar Fakültesi Profesörü Fehim Huskoviç’in dünyayı etkileyen eserlerinden hazırlanan “dokunuş” adlı resim sergisi, 16 Nisan-12 Mayıs tarihleri arasında İstanbullu sanatseverlerle buluşturulacak.Serginin küratörlüğünü gerçekleştiren Mehmet Lütfi Şen, sergi için özel hazırlanan katalog sunuş yazısında: “ “Huskoviç’in resim çalışmaları, özgünlüğü, formu ve enerjisiyle bir dünya sanatçısı olmanın cevabı niteliğinde. Sanatçı, resim dünyasını iki temel aks üzerine inşa ediyor. Serilerden biri “manzaralar”. Bu seride Huskoviç, bir yerin veya bir şehrin gözümüzle gördüğümüz kısmını taşımıyor tuvaline. O somut varlığın gerçekliğini yok etmeden kendi gerçekliğinde yeniden yaratıyor. Bu eserlerin bizim üzerimizde büyü etkisi yapmasının asıl nedenini, ressamın gerçeklik içinde kalarak gerçekliği aşmasıyla vardığı özgün yapıda aramak lazım. Yine onun manzara eserlerinin teması, manzaranın kendisinden çok insan üzerinde yarattığı enerjiden doğuyor olmasıdır.” olarak tanımlıyor.

16 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlayacak ve birçok sanatçının katılacağı sergi açılış programına bütün sanatseverler davetli.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34