banner32

Kütüphaneler haftasında anlamlı açılış

Her sene 26 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında kutlanan kütüphaneler haftasında Zeytinburnu Kadir Cihan Karagözlü Ortaokulu Z kütüphanesinin açılışını muhteşem bir kalabalık protokol üyesinin katılımı ile yaptı.

Okul Müdürü Harun Can yaptığı konuşmada şunları söyledi

Z Kütüphanemiz bir süre önce hizmete açılmıştı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Ali Yeşilyurt ile yaptığımız istişareler neticesinde resmi açılışını Kütüphaneler  haftasına denk getirelim dediğimiz için bugün yani içinde bulunduğumuz Kütüphaneler haftasında ilçe Milli Eğitim Müdürümüz ve şube müdürlerimizin katılımı ile açtık.

Ayrıca okulumuza  adını veren Şehidimiz Merhum Polis memuru Kadir Cihan Karagözlü’nün babası Zeki Karagözlü, İstanbul İl Milli Eğitim müdürlüğü şube müdürü Kâzım Yoldaş’a, CHP Zeytinburnu ilçe başkanı Metin Doğan, Zeytinburnu 3.dönem Belediye başkanı Dr.Adil Emecan, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri  Faruk Tosun’a,Necip Fazıl Poyraz,Ali Akıllı, Şehabettin Kırdük, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem İskenderoğlu,Yeşiltepe Mahalle muhtarımız Nadiye Polat, Asuman –Salih Zeki Durmuşoğlu daha önce beraber çalıştığım emekli okul müdürü Sevim Akbay, basın mensupları ve bir çok okul müdürü arkadaşımın bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmadıkları için hepsine çok çok teşekkür ederim.

Kütüphanemizde 2.500 den fazla kitap var. İnşallah yapacağımız çalışmalar ile bu sayıyı 5 bine çıkarmayı planlıyoruz.

Okullarımızda Kitabın ve Kütüphanenin olması tek başına yetmez. Ayrıca öğretmen ve öğrenci arkadaşlarım ile yapacağımız farkındalık çalışmaları ile kitap okuma alışkanlığını daha çok yaymak adına da çalışmalarımızı yapacağız şeklinde konuştu.

Okulun konferans salonunda yapılan program da öğrenciler Roman, Hikaye, şiir ve masal şeklinde tasarlanan görsel materyalleri giyerek anlamlı ve çok güzel bir skeç ile herkesi kitap okumanın faydalarına yöneltti.

Daha sonra kütüphanenin açılış kurdelası Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, Belediye başkan yardımcısı Erdem İskenderoğlu ve okula adını veren şehidin babası Zeki Karagözlü tarafından hayırlı ve uğurlu olsun dilekleri ile kesildi.

Açılışın akabinde okul aile birliği ve öğretmenler tarafından yapılan ev yemekleri ve tatlıları katılımcılara ikram edildi.

Program hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34