banner32

Kaldırımlar Şairi Necip Fazıl Kısakürek Zeytinburnu’nda Anıldı

Türk Edebiyatı’nın Sultanü'ş Şuara (Şairler Sultanı) unvanlı şairi Necip Fazıl Kısakürek, ölümünün 33’üncü yıl dönümünde Zeytinburnu’nda düzenlenen konserle anıldı. Kaldırımlar şairi Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini besteleyip seslendiren Aykut Kuşkaya etkinlik kapsamında sahneye çıktı.

Kaldırımlar Şairi Necip Fazıl Kısakürek Zeytinburnu’nda Anıldı
 Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Programı Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Program dahilinde sahne alan Aykut Kuşkaya, usta şairin birbirinden farklı şiirlerini kendi besteleriyle seslendirdi.

“NECİP FAZIL ÇOK ŞEYDİR AMA EN BAŞTA KAFALARI VE GÖNÜLLERİ DOLDURDU”


Kaldırımlar şairi Necip Fazıl’ın şiirlerini besteleyip seslendiren Aykut Kuşkaya, “Üstad merhum Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının üzerinden tam 33 yıl geçti. Necip Fazıl bir şiirinde der ki; ‘tam 30 yıl saatim işlemiş ben durmuşum, gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum’ işte o büyük şairin vefatının 33’üncü yıl dönümünde kendisini rahmetle, minnetle ve özlemle anıyoruz.

Zeytinburnu Belediye’mizin düzenlemiş olduğu bu anma töreninde de ona ait eserleri bestelemek benim için büyük bir şereftir. Yine rahmetli Osman Yüksel Serdengeçti’nin deyimiyle ‘Necip Fazıl çok şeydir ama en başta ve nihayetinde kafaları ve gönülleri doldurdu.’ Bu yorum çok doğrudur, büyük üstadı Allah rahmet eylesin.” şeklinde konuştu.


Necip Fazıl’a ait özel anıların anlatıldığı gecede Kuşkaya, büyük ustaya ait hiç seslendirmediği besteleri anma törenine gelen izleyicilere seslendirdi.


Kaynak: İstanbul Times Haber  Ajansı (İTHA) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34