banner32

“Harflerin Ötesi” ZKSM’inde Açıldı

Hattat Hüseyin Gündüz’ün “harflerin ötesi” hüsn-i hat sergisi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

“Harflerin Ötesi” ZKSM’inde Açıldı
 Sergi açılış törenine katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın sanatçının 40. sanat yılını özel bir plaketle kutladı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Zeytinburnu Belediyesi, yılın son sergisini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Hat Anasanatdalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Gündüz’ün “harflerin ötesi” sergisiyle gerçekleştirdi. 13 Mayıs Çarşamba günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sergi açılışına Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Faruk Taşkale ve geleneksel sanatların günümüz temsilcisi sanatkârlar Münevver Üçer, Kaya Üçer, Ali Toy ve birçok sanatsever katıldı.



Sergi küratörü Mehmet Lütfi Şen’in “Zeytinburnu’nda inanılmaz sergilerde buluştuk. Buranın sergi kalitesine yakışan Hüseyin Gündüz sergisiyle bu sezonu sona erdiriyoruz. Çağımızın en yetkin sanatçılardan biri olan Hüseyin Gündüz’ün 40 yıllık yolculuğunu sergilemekten gurur duyuyorum” konuşmasıyla başlayan sergi açılış programında anlamlı süprizler yaşandı.

MURAT AYDIN’DAN ANLAMLI PLAKET

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Murat Aydın; Hüseyin Gündüz sergisine ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek “Hat sanatımıza bir ömür veren değerli sanatçımızın 40 yıllık sanat yaşamının hasılası olan bu güzel eserleri merkezimizde sergiliyor olmak bizim için çok anlamlı ve gurur verici. Sanatçımızın 40. sanat yılını kutluyor ve bu 40 yılı hatırlatması babında bir anı plaketini kendilerine arz ediyorum” sözleri eşliğinde Hüseyin Gündüz’e “40. Sanat Yılı Plaketi” takdim etti.

40. sanat yılında, ilk kişisel sergisini gerçekleştiriyor olmaktan heyecan duyduğunu ifade eden hat sanatçısı Hüseyin Gündüz “Sergime ilgi gösteren sanatçı dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu sergide büyük emeği olan sergi küratörüm Lütfi Şen’e, sanata her zaman değer veren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a ev sahipliği ve nezaketi için çok teşekkür ediyorum” sözleriyle herkese teşekkür etti.
Sergi açılında konuşan Prof. Dr. Faruk Taşkale ise; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Sanatlar Bölümü adına sanatçıya bir plaket takdim etti ve eserlerini “Bu sergi sanat aşığı Hüseyin Gündüzün 40. Yılın sergisidir. Güzel yazı yazma sanatının temelinde güzellik, sevgi ve aşk yatar. Sevgili Gündüz’ün eserlerinde tabiata, insanlara ve yaratışa olan sevgi ve şükür vardır. Sadece mesaj ve güzel sözlerden ibaret değil, aynı zamanda estetik ve tasarımlarıyla müstesna eserlerdir. Bu müstesna eserlere yer veren ve bu sergiyi düzenleyen Zeytinburnu Belediyesi’ni tebrik ediyorum” sözleriyle yorumladı.

SERGİ 10 HAZİRAN’A KADAR GÖRÜLEBİLİR

Hüseyin Gündüz, “harflerin ötesi” hüsn-i hat sergisi, 10 Haziran 2015 tarihine kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Sergi için özel hazırlanan ve Hüseyin Gündüz’ün seçkin eserlerinin yer aldığı 75 sayfalık özel katalog, merkez danışmasından temin edilebilir.


Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34