banner32

Geleceğin Bilim Adamları Kendini Burada Yetiştiriyor

Zeytinburnu Tıbbı Bitkiler Bahçesi ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Fitoterapi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen Botanik Bahçe, Herbaryum ve Arboretum gezisinde Stajyer Öğrenciler, mesleki yetkinlik kazanıp bilgilerini geliştirdi.

Geleceğin Bilim Adamları Kendini Burada Yetiştiriyor
 2015 yaz dönemi stajı kapsamında İstanbul Üniversitesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryum ve Bahçeköy Atatürk Arboretumu’na gezi düzenleyen stajyer öğrenciler, uygulamalı olarak gördükleri eğitim sayesinde teorik eğitimin yanı sıra sahadaki tecrübelerini de geliştirdi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Hande Neyaman  

TIBBI BİTKİLER BAHÇESİ’NDEN STAJYERLERE MESLEKİ EĞİTİM

Biyoloji, eczacılık, ziraat mühendisliği, peyzaj mimarlığı, kimya mühendisliği, tıbbi ve aromatik bitkiler, bahçe ziraatı, organik tarım, seracılık, peyzaj teknikerliği, biyomühendislik gibi bölümlerde okuyan stajyer öğrencilere her yıl kapılarını aralayan Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi, öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak ve iş hayatlarını kolaylaştırmak adına düzenlediği gezide genç bilim adamlarına sahada eğitim verdi.

Türkiye ve dünyanın her bölgesinden öğrenci kabul eden Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nin, uzman hocalar öncülüğünde düzenlediği Botanik Bahçe, Herbaryum ve Arboretum gezisinde öğrenciler, bitkilerin preslenerek kurutulup saklanması, yetiştirilip korunması ve botanik bitkilerin alternatif tıbba katkıları hakkında tecrübe edindi.

Gittikleri her yerde uzun incelemeler yapıp uzmanlardan bilgi toplayan stajyer öğrenciler, günün sonunda geziden oldukça memnun kaldığını dile getirip, kendileriyle gelecekte aynı mesleği paylaşacak arkadaşlarına bu tip eğitimlere katılmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34