banner32

Efeler Diyarından Selam Olsun

Aydın’ın Efeleri, Muğla’nın Çökertmesi, Afyon’un kaymaklı lokumu, Balıkesir’in höşmerimi, Ege’nin tüm güzellikleri 15 Temmuz Meydanı’nda görücüye çıktı. Anadolu’yu diyar diyar gezen, Zeytinburnuluları her gün farklı bir kültürle kucaklayan 15. Yöresel Günler Şöleni’nin yeni ev sahibi Ege Bölgesi oldu.

Efeler Diyarından Selam Olsun
10 gün boyunca her gün farklı bir bölgenin kültürel zenginliklerini Zeytinburnulu vatandaşlarla buluşturmaya devam eden 15. Yöresel Günler Şöleni’nde; İzmir, Muğla, Afyon, Aydın ve Balıkesir kültüründen örnekler sergilendi. Yöresel günlerin dördüncü akşamı Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Zeytinburnu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülmen Güven’in, meydanı dolduran vatandaşlara lokum ve höşmerim tatlısı ikramıyla başladı. Aydın’ın efeleriyle coşan ilçe halkı Orhan Aykut ve Hamdiye Erol konseriyle müzik ziyafeti çekti.

“GEÇMİŞTEN GELECEĞE KÜLTÜR KÖPRÜSÜ KURDUK”

Ege Bölgesi’nin gelenek ve göreneklerini, Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’na taşımaktan son derece memnun olduklarını söyleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Ege’yi temsilen bu gece burada bizi ağırlayan Afyonkarahisarlılar Derneği ve Balıkesir Derneğimize teşekkür ediyorum. Ege bölgesini çok güzel temsil ettiler, sağ olsunlar var olsunlar” ifadelerini kullandı.

Yöresel Günler Şöleni’nin insanları bir araya getirip eğlendirmekten çok daha fazla amaçlara hitap ettiğine dikkat çeken Başkan Aydın; “Etkinliğimizde hoşça vakit geçirip eğlenmek hepimizin hakkı. Ama burada asıl önemli amaç kültürel değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Aynı zamanda Zeytinburnu’nda yaşayan hemşehrilerimizin birlik ve beraberliğine katkı sağlamaktır” dedi.

“Zeytinburnu’nu Türk Dünyası’ndan, Rumeli’den, Anadolu’nun yedi bölgesinden gelen hemşehrilerimizle birlikte kurduk ve yaşattık” diyen Başkan Aydın, Zeytinburnu ilçesinin bu çok kültürlülük senteziyle adeta bir Türkiye tablosu çizdiğini ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34