banner32

Dr.Emecan "İlk yerel seçimde CHP'de aday adayıyım"

Zeytinburnu ilçesinde bulunan tarihi mekanların ve şahsiyetlerin yerli ve yabancı turistlere tatıtılması adına yaklaşık olarak 2 sene önce Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner tarafından kurulan Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP)'nun konuğu olan Zeytinburnu 3.Dönem (1994-1999)Belediye başkanı Dr.Adil Emecan'a yapılacak olan yerel yönetim seçiminde CHP Zeytinburnu'nda ilçe Belediye başkan adayı olacakmısınız sorusuna şu an aday adayım diye cevap verdi.

Dr.Emecan
 
Dr.Adil Emecan Platformun düşüncesi çok doğru ve yerinde dedi

Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP)tarafından hazırlanan tanıtım filmini izleyen Dr.Adil Emecan'a platform başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyeleri soru sordu. Dr.Emecan sorunlan sorulara samimi ve içtenlikle cavap verdi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

Başkan yardımcısı Müzeyyen Kurt şunu sordu" başkanım yapacaklarımızı özet olarak tanıtım filmimizde izlediniz.Platformumuz için ne düşünüyorsunuz diye sordu.

Dr.Emecan "Devlet her zaman demokratik olmayabilir.Siyasi partilerde belli bir görüşün fikrini savundukları için istenilen ölçüde demokratik olmayabilirler. Ama dernekler,vakıflar,Platformlar ve STK' lar'ın daha demokratik olduklarını düşünüyorum.Geleceğim Zeytinburnu Platformu olarak da güzel bir konuya eğildiğinizi düşünüyorum. Ne kadar çok kişiye sesinizi duyurursanız devlet büyüklerinin sesinize kulak vereceğini düşünüyorum" dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Şengül'ün başkanım şu an aday adayısınız aday olursanız ve başkanlığı kazanırsanız bizim platformun düşünceleri için neler yaparsınız ?  "Siz kendiniz için değil başta Zeytinburnu halkı olmak üzere ülke insanı için güzel istek ve taleplerde bulunuyorsunuz. Ben başkan olarak seçilsem yardımcılarımı ve işin uzmanlarını sizi dinlemelerini ve neler yapılabileceğini araştırmalarını isterim ve yapılabilecekleri hemen yapmaya gayret ederim" dedi.

Diğer Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Sidal ise şunu sordu "başkan olduğunuz zaman yapamadığınız en önemli 3 şey ve yeniden seçilirseniz en önce yapacağınız 3 şey ne olur sorusunu sordu. Başkan'da şu şekilde cevap verdi

"Bizim zamanımızda kaynaklar bu kadar yeterli değildi. Okullara.Camilere ,ve ibadet yerlerine direkt yardım edemiyordunuz. Ama yine de ben en çok okul yaptıran başkan oldum. O zaman ilçede özel hastane yoktu.

Yasalara kanunlara takılacak olsaydık bu sağlık kuruluşunu ilçemize kazandıramazdık. Biz risk alarak ilçeye faydalı olan bir çok yerin yapılmasını sağladık.Mesela coşkunun sahası olarak bilinen yeri akıl edip bir şekilde halkın istifadesine sunabilirdim diye düşündüğüm oluyor. Bana başkan Murat Aydın Kiralık park yaptı eleştir dediler ben de hayır halk burada istifade ediyorsa neden eleştricem dedim. Ben doğru çalışmalara destek olurum kötülerinin de karşısında olurum" dedi. 

Tekrar başkan olursam yapacağım ilk üç şeyde şu olurdu "İlçemde kamuya ait yerlerin satışında elde edilecek olan gelirin (mesela Ağır bakım'ın yerinin satışında elde edilen geliri) kenstel dönüşüme aktarırdım.

Hak sahiplerinden hiç kesinti yapmadan burada elde edilecek gelir ile daha hızlı bir kentsel dönüşüm yapardım. İkinici olarak da ilgili yerler ile temasa geçerek aşırı göç ile alakalı önlemler almaya çalışırdım. Üçüncüsü de Çevre,eğitim,kültür ve sanat olaylarına daha sağlıklı bir yaklaşım ile bakar halkı buraya dahil etmek adına çaba sarf ederdim"
dedi.

GZP Yönetim kurulu üyesi Nadiye Polat,Osman Kumandan'ın sorularına da cevaplar veren Emecan GZP'nin en genç yönetim kurulu üyesi Çağla Pekgüleç'in 'de diğer büyüklerim zaten sorulması gereken her şeyi sordu. Bizim davetimize icabet eden başkanımız Dr.Adil Emecan'a teşekkür ederim dedi.

Daha önce Zeytinburnu 2.dönem Belediye başkanı Hasan Yılmaz'ı konuk eden Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) bu toplantı da  ise 3.dönem Belediye başkanı Dr.Adil Emecan'ı konuk etti.

Gelecek toplantılarda ise 1.Dönem Kurucu Belediye Başkanı Dr.Muzaffer Cavuşoğlu'nu, 4.5.6 ve 7.dönem belediye  başkanı Murat Aydın'ı konuk etmek için program yapıyor.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
YORUMLAR
KADİR ŞENGÜL
KADİR ŞENGÜL - 6 yıl Önce

Biz inandık GZP
Geleceğim zeytinburnu platformu olarak hiç bir şey eskisi olmiyacak.tarihi eserlerimizi yerli ve yabancı turistlere açılması için çalışıcaz.saygılar

SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34