banner32

Cuma vakti kazanılan para haramdır.

Mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer; Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde her ay gerçekleştirdiği Tasavvuf Sohbetleri söyleşisinin Mart ayı programında dua konusuna değindi.

Cuma vakti kazanılan para haramdır.
Duanın kabul olması için birinci şartın helal yemek olduğunu söyleyen İnançer, Cuma vakti kazanılan paranın haram olduğunu söyledi.

Dinleyicileriyle buluşan Ömer Tuğrul İnançer, inanan bir kimsenin dua ettikten sonra kabul olmadığını gördüğünde kendisini de sorgulaması gerektiğini belirterek; “Allah’a ismi azamla, istenilenin verildiği şekilde dua etmek gerekir. Biz Rabbül Alemin’e hangi ismiyle dua edersek, o dua sırasında bize tecelli eden ismi azam odur. Mesela sınava gireceksin, Ya Kayyum diye duana başlamalısın ki, seni kayırsın. Allah’a dua ettin ve kabul olmadı mı? Çünkü Allah ismi özeldir. Esma ile dua etmeyi bilmek gerekir. Duanın kabul olmasında en birinci şart ise helal lokma yemeye dikkat etmektir. Mesela Cuma vakti kazanılan para haramdır. İstisnai durumlar vardır muhakkak. Fakat bu istisnai durumlar için de gayri Müslim çalıştırmak gerekir. “ dedi.

Gayri Müslim çalıştırmanın yasak olmadığını söyleyen İnançer, Hz. Peygamber (S.A.V)’in Hicret esnasında kılavuzunun Müşrik olduğunu belirterek şu sözlerle konuya açıklık getirdi: “Sen bir vazifeyi din kardeşine vermekle değil, ehil olana vermekle yükümlüsün. Kardeşine yardımcı ol, bu ayrı mesele. Ama boya yaptıracaksan, iyi boyayana vermelisin, din kardeşin diye dalga dalga boyayana değil. İş emanettir. Allah ‘Emaneti ehil olana verin.’ diyor, din kardeşine ver demiyor.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34